Erdoğan’dan Miçotakis’e: Yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Erdoğan’dan Miçotakis’e: Yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen Esenyurt Eğitim Yerleşkesi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, bugün uzun bir ortadan daha sonra buradaki vatandaşlarla birlikte olmanın, hasret gidermenin bahtiyarlığı içerisinde olduğunu söz ederek, vefaları, sevgileri ve meydanlara sığmayan aşkları için kendilerine teşekkür etti.

Emniyetten istedikleri resmi sayıya göre şu anda 30 bin kişinin alanda olduğunu aktaran Erdoğan, “Esenyurt’ta siz kardeşlerimle attığımız bu adımla 2023’e bir sinyal veriyorsunuz. Yetmez, 2024’e de sinyal veriyorsunuz.” diye konuştu.

Törendekilere “Bugün burada neden toplandık?” sorusunu yönelten Erdoğan, “Biliyorsunuz ben pek temel atma merasimlerine gitmem. Bay Kemal musluk açma merasimlerine gidiyor, biliyorsunuz. Bizim işimiz fazlaca farklı.” sözünü kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci periyodunu bugün muvaffakiyetle tamamlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, “Esenyurt ve İstanbul’daki evlatlarımız başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Öğrencilere anne, baba şefkatiyle yaklaşan, onları en hoş biçimde yetiştirmeye çalışan, çocukların zihinlerini bilgiyle ahlakla faziletle ilmek ilmek dokuyan öğretmenlere şükranlarını sunduğunu lisana getiren Erdoğan, her türlü fedakarlığı gösterme kıymetine evlatlarının eğitim öğretiminden taviz vermeyen ebeveynleri de tebrik ettiğini söylemiş oldu.

– İstanbul’daki eğitim yatırımları

Evlatların eğitime erişimini kolaylaştırma ve onların geleceğine sahip çıkma gayesiyle ülke genelinde bir fazlaca projeyi hayata geçirdiklerini, durmadıklarını ve usanmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Medeniyetimizin göz bebeği vasfı yanında tüm insanlığın gıptayla baktığı bir dünya kenti olan İstanbul’umuza farklı bir değer verdik. Son 20 yılda İstanbul’umuza eğitim alanında toplam ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 90 milyar liralık yatırım yaptık, yalnızca İstanbul’a, yalnızca eğitimde. Yalnızca bu sene kentimize, yaklaşık 1 yılda 17 milyar liralık yeni eğitim yatırımı yapıyoruz. Maksadımız İstanbul’un eğitimdeki performansıyla öteki vilayetlerimize örnek olmasını, öncülük yapmasını sağlamaktır. Son olarak, eğitim ordumuza kazandırdığımız 20 bin yeni öğretmenden 10 bininin atamasını İstanbul’a gerçekleştirdik. Çünkü İstanbul’a başka bir ehemmiyet veriyoruz. bu biçimdece kentimizin öğretmen muhtaçlığını büyük oranda gidermiş olduk. Öğretmen sayısındaki bu düzgünleşme yardımıyla ortalama sınıf mevcutlarını epey daha aşağı çektik. Öğrencilik senelerımızda sınıflarımızda öğrenci mevcudu neydi, 60-70-100. bu biçimde durumlar vardı lakin artık durum farklı. Bugün Esenyurt’umuzun marka bedelini artıracak, eğitim alanında ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek çağdaş bir külliyenin inşasına başlıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu altılı masadan birileri metroya binmişler de metroda vatman yok, resen gidiyormuş. Ve konuşuyorlar, ya diyorlar ‘Bu Paris’te bile yok.’ Allahualem daha Paris’i bile görmüş değiller. Ya biz bunları yapalı unuttuk, unuttuk, siz neredesiniz ya?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen Esenyurt Eğitim Yerleşkesi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, toplam 10 bin 791 metrekarelik büyüklükte inşa edilecek yerleşkenin, İstanbul’un medarıiftiharı olacağını söylemiş oldu.

Toplamda 10 bin 412 öğrencinin eğitim-öğretim gorebileceği tesiste, 40’ar derslikli 5 başka Anadolu lisesi, 40 derslikli imam hatip lisesi, 40 derslikli bir fen lisesi, 45 derslikli mesleksel teknik Anadolu lisesi ve 3 derslikli bir de ana sınıfı bulunacağı bilgisini veren Erdoğan, ayrıyeten tesise 12 derslikli bilim sanat merkezi kurulacağını ve planetaryum ile özel yetenekli öğrencilerin destekleneceğini belirtti.

Engelli odası olan 151 öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurtlarının bulunacağını tabir eden Erdoğan, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Ülkemizin dört bir köşesinden gelecek olan evlatlarımıza burada barınma imkanı sağlayacağız. Bunların yanı sıra tesis bünyesinde 600 kişi kapasiteli tatbikat cami, kapalı spor salonu, konferans salonu, kütüphanesi, en çağdaş imkanlarla dağıtılmış 88 adet laboratuvarıyla öğrencilerimizi akademik, toplumsal ve kültürel bakımdan teşvik edeceğiz. Halihazırda birtakım işlerini tamamladığımız yerleşkemizin inşasını hızla neticelendirmeyi hedefliyoruz.”

– “Milletimize hizmet davasından asla sapmadık”

Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dahil olmak üzere 40 yıldan fazladır bu anlayışla milletin huzurunda olduklarını kaydeden Erdoğan, şöyleki devam etti:

“Siyasi ömrümüzün hiç bir evresinde milletimize hizmet davasından asla sapmadık, asla taviz vermedik. Vatandaşımıza neyi taahhüt etmişsek bakılırsave gelince de onu fazlaca daha ziyadesiyle yerine getirmeye çaba ettik. Meydanlarda, bol keseden atıp tutup millet yetki verince mazeret arayanlardan, mazeretlerin ardına saklananlardan olmadık. Habbeyi kubbe üzere gösteren, hokkabazlık siyasetinin bizim tarihimizde de kitabımızda da tasavvurumuzda da asla yeri yoktur. Biz program hazırlar, proje geliştirir, temel atar, takip eder, her safhada çıkan problemleri çözer, ne kelam vermişsek onu vatandaşımızın hizmetine sunarız.”

Geçen hafta bir daha İstanbul’da 36 bin metrekareyi aşan kullanım ve peyzaj alanlarıyla yaklaşık 110 bin metrekareyi bulan Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olan Rami Kütüphanesi’nin açılış heyecanını yaşadıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Tavsiye ederim, kesinlikle Rami Kütüphanesi’ne gidin. Yerinde görün ve elhamdülillah AK Parti olarak biz neymişiz? Bunu görür görmez takdir edeceksiniz. Buradaki öğrencilerimiz çayını, kahvesini, çorbasını ve kek alacak. Para filan vermek yok. 24 saat buradaki kütüphanede ne yapacak? İstifade edeceğiz. Tıpkı biçimde 6 yıl süren titiz bir onarım çalışmasının akabinde İstanbul’umuzun sembol yerlerinden Yeni Cami’yi tekrar ibadete açtık.”

Çamlıca Kulesi’nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Marmaray’dan Avrasya Tüneli’ne, Atatürk Kültür Merkezi’nden İstanbul Havalimanı’na, metro ve süratli tren çizgilerinden kent hastanelerine kadar sayısız yatırımı İstanbulluların buyruğuna verdiklerini söyleyen Erdoğan, vatandaşlara “Çam Sakura’yı yaptık mı? Gidiyorsunuz, görüyorsunuz değil mi?” diye sordu.

– “Bizim icraatımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu biçimde devam etti:

“İstanbul’a ve İstanbulluya benim insanıma buralar yakışır da onun için. Ancak Bay Kemal SSK’nın genel müdürü olduğu vakit hastanelerimizin halini biliyorsunuz değil mi? Savaş Ay hayatta olsa da bunun sinemalarını tekrar gösterse. Atatürk Havalimanı’nda Murat Dilmener Kent Hastanesi’ni 49 günde yaptık. Tıpkı biçimde Anadolu Yakası’nda bir tane daha yaptık, bir daha 49 günde. Ve 1006 odası olan kent hastaneleri. Zira benim vatandaşım hastane kapılarında sersefil olmamalı. Pazar günü birincilerin ve enlerin yapıtı olacak Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Çizgisi’ni açıyoruz. Geçenlerde bir şey oldu. Bu altılı masadan birileri metroya binmişler de metroda vatman yok, tabiatıyla gidiyormuş. Ve konuşuyorlar, ya diyorlar ‘Bu Paris’te bile yok.’ Allahualem daha Paris’i bile görmüş değiller. Ya biz bunları yapalı unuttuk, unuttuk, siz neredesiniz ya? Vah zavallılarım. Bizim icraatımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.”

Temeli atılan Esenyurt Eğitim Yerleşkesi’ni gelecek sene eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi planladıklarını aktaran Erdoğan, Türkiye’nin en büyük eğitim-öğretim külliyesinin millete güzel olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Bu yapıtı ülkemize kazandıran, emeği ve katkısı olacak alın teriyle bu yapıta hayat verecek tüm emekçi kardeşlerime mimar, mühendis kardeşlerime bilhassa şahsım, milletim ismine teşekkür ediyorum. Ulusal Eğitim Bakanlığımızı, Sayın Bakanı’mızı bu biçimde değerli ve stratejik bir projeye öncülük ettikleri için de yürekten tebrik ediyorum. Sevgili Esenyurtlular, değerli kardeşlerim, ülkeyi yönetme sorumluluğunu bizlere yüklediniz. O günden bugüne yola çıkarken biz ne dedik? Biz bırakır mıyız? Siz bizi kâfi ki bırakmayın. Ne dedik bu yola çıkarken eğitim, sıhhat, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, diplomasi, dış siyaset ve bütün bunlarla birlikte Türkiye’yi ne yapacağız? ‘Ayağa kaldıracağız.’ dedik. Ve bu biçimde çıktık mı yola? Çıktık.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl toplam eğitim bütçesinin 651 milyar liraya ulaştığını, derslik sayısını da 343 binden 612 bine çıkardıklarını söylemiş oldu.

Yılbaşında devreye giren 2023 bütçesi dahil şimdiye kadar hazırladıkları tüm bütçelerde en büyük hissesi eğitime ayırdıklarını ve bunun gerisinde durduklarını belirten Erdoğan, “Bu yıl toplam eğitim bütçemiz ne biliyor musunuz? 651 milyar liraya ulaştı. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine çıkardık.” dedi.

Derslik ve öğretmen sayılarındaki artışın çocukların sınıf mevcutlarına da müspet yansıdığını vurgulayan Erdoğan, okullaşma oranlarının tarihin en yüksek düzeyine çıkarken, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladıklarını bildirdi.

– “Öğrencilerimize toplamda 3,5 milyar adet fiyatsız ders kitabı dağıttık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu biçimde devam etti:

“Geçmişte az evvel de söz ettiğim üzere 60-70-100 kişilik sınıflarda okunurken, hamdolsun bu badireyi da ortadan kaldırdık. Artık 20, 15, birtakım yerlerde 10 kişilik sınıflarda ne yapıyoruz, eğitim öğretim yapıyoruz. Birinci ve ortaöğretim öğrencilerimize toplamda 3,5 milyar adet fiyatsız ders kitabı dağıttık. Ah ah! Bizim nesil kırtasiyeci dükkanlarına sarfiyat, orada bir hafta, 10 gün bekler, kitabını almaya çalışırdı. Artık bu biçimde bir şey var mı? Artık okullar açılırken kitaplar masanın üstünde mi, sıranın üstünde mi? Artık bu sene bir şey daha yaptık. Nedir o? Yardımcı ders kitaplarını da vermeye başladık. İnsanımızın hafızasında derin yaralar açan 8 yıllık kesintisiz eğitim yerine, 4 artı 4 artı 4 olmak üzere mecburî eğitimi 12 yıla çıkardık.”

Evlatlara hayli geniş bir yelpazede kendi kabiliyetlerine ve isteklerine uygun dersleri seçme imkanı getirdiklerini aktaran Erdoğan, “Yasakları ve çocuklara yönelik adaletsizlikleri bertaraf ederek, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. nazaranve geldiğimizde her 100 kızımızdan yalnızca 39’u ortaöğretime devam ediyorken, bugün ne oldu biliyor musunuz? Evet bugün 95’e yükseldi. Yani biz kızlarımızı cehaletten ne yaptık? Çekip çıkardık. Bunu başardık ve artık onların standardını yükseltiyoruz. Yalnızca lisans değil, lisansüstü. Bunları başarmamız lazım.” tabirlerini kullandı.

Erdoğan, “Artık devletimizin birfazlaca kademesinde kızlarımız var mı? hanımımız var mı? Artık vali oluyor mu? Yargıda mensubiyet kazanıyor mu? Asker, subay oluyor mu? Bunları daima birlikte Cumhur İttifakı olarak aldığımız kararla ne yaptık? Başardık ve yürüyoruz.” dedi.

Şimdi 2023’ün geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Cumhur İttifakı olarak el ele, omuz omuza sandıklara yürüyor muyuz? Artık vakit yok. Artık sayılı haftalardayız ve ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah’ın müsaadesiyle bu işi başarırız.” diye konuştu.

– “Atıl bırakılan mesleksel eğitim kurumlarımızı bir daha ihya ettik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Muğla’da olduğunu, yarın da Bursa’da on binlerle buluşacağını belirterek, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bursa’dan inşallah sinyalimizi vereceğiz. Fakat ben diyorum ki buralar diğer. İstanbul farklı. İstanbul’daki milletvekili sayılarının kahir ekseriyetini Cumhur İttifakı olarak almamız gerekiyor. Değil mi? Esenyurt’u sıfırlamamız lazım, bak ona nazaran. Esenyurt’tan başkalarına bir şey kalmaması lazım. Geçen seçimlerde bir yanlış oldu. Bu yanlışın tekrar olmaması lazım. Birileri olmadık mazeretlerle evlatlarımızın eğitim hakkını gasbederken, biz evlatlarımızla okulları ortasına konulan mahzurları tek tek kaldırdık. Birebir biçimde 28 Şubatçı zihniyet tarafınca kasıtlı halde atıl bırakılan mesleksel eğitim kurumlarımızı bir daha ihya ettik. Mesleksel eğitimde yaptığımız dönüşümler ve bölümle kurduğumuz kuvvetli işbirlikleri yardımıyla bu okullarımızı tekrar cazibe merkezi haline getirdik.”

Bir devir kapanmanın eşiğine gelen meslek liselerinin 2022 yılında 2 milyar liralık üretim kapasitesine ulaştığını aktaran Erdoğan, bunun yaklaşık 100 milyon lirasını öğrencilere, 200 milyon lirasını öğretmenlere katkı hissesi olarak ödediklerini söylemiş oldu.

Bu sene meslek liselerinde 3 milyar liralık üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, “Atıl kalan olağan bu ortada köy okullarımız var. Yeni bir yaklaşımla yine milletimizin hizmetine sunduk. Yalnızca bir yıl içerisinde 2 bin 325 köy ömür merkezi açarak bu alanda epeyce değerli bir dönüşümü başlattık. 2023 yılı ortasında 10 hanenin üstündeki tüm köylerimizin okullarını bu türlü hizmete açmayı planlıyoruz.” bilgisini verdi.

– “Bay Kemal daima palavra söylüyorsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022’de 6 binin üzerinde anaokulunu eğitim öğretim hizmetlerine dahil ettiklerini kaydederek, şunları aktardı:

“Okul öncesi eğitim kurumlarındaki miniklerimiz için artık bir adım daha atıyoruz. Halihazırda 1,8 milyon öğrenciye fiyatsız olarak verdiğimiz yemek uygulamasını, Bay Kemal daima palavra söylüyorsun, yemek verilmediğini söylüyorsun, bak resmi sayı veriyorum, fazlaca yakında 5 milyon öğrenciye, bu sayısı ne yapacağız? Çıkaracağız. İnşallah 6 Şubat prestijiyle okul öncesi eğitimde yer alan tüm yavrularımıza yemek dayanağında bulunacağız.”

bu biçimdece global ekonomik kriz periyodunda ailelerin omuzlarından bir yükü daha almış olacaklarını vurgulayan Erdoğan, bu müjdenin evlatlara, anne babalara ve öğretmenlere güzel olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetin özeti diyecekleri tüm bu yatırımlarla yalnızca ülkenin asırlık eksiklerini gidermekle kalmadıklarını, beraberinde Türkiye’yi büyük bir şahlanışın eşiğine getirdiklerini lisana getirdi.

Bu şahlanışın isminin “Türkiye Yüzyılı” olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu şahlanışın ismi nedir? Türkiye Yüzyılı, 85 milyonun tamamının ortak davasıdır, gayesidir, ideali ve ülküsüdür. İşte bununla bu yola devam ediyoruz. Daha ileri gidiyorum Nedir? Kızılelma’mızdır. Kızılelma’mız. Türkiye Yüzyılı’yla ortasında bulunduğumuz asrı, milletimizin asrı yapmaya var mıyız? Hazır mıyız?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim Atina’yı vurmak üzere bir sıkıntımız yok. Kâfi ki siz akıllı olun. Adaları silahlandırmaya kalkarsanız biz eli kolu bağlı mı duracağız? Bak Miçotakis. Tekrar sağda solda konuşuyorsun. Şunu düzgün bil. Şayet bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bu bilesin. Ancak akıllı uslu durursan bizim seninle işimiz yok.” dedi.

Erdoğan, Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen Esenyurt Eğitim Yerleşkesi Temel Atma Töreni’ndeki konuşmasında son 20 yılda Türkiye’ye kazandırdıkları kuvvetli birikimin üzerinde Türkiye Yüzyılı’nı yükselteceklerini söylemiş oldu. Bunun için 2023’ün fazlaca büyük ehemmiyet taşıdığını lisana getiren Erdoğan, şu biçimde konuştu:

“Türkiye’nin müreffeh yarınları için, 85 milyon olarak daima birlikte bu imtihanı alnımızın akıyla vermemiz gerekiyor. Siyasetçi ve medyasıyla, yabancıların da yakından takip ettiği… Bugün gazeteciler sordu bana, İngiliz The Economist bizimle ilgili bir daha bir şeyler söylemiş. Dedim ki ‘Türkiye’nin bahtını İngiliz The Economist mi belirleyecek?’ Benim milletim belirleyecek. Benim Mehmet’im, Ahmet’im, Hüseyin’im, Hasan’ım, Ayşe’m, Fatma’m, Hatice’m onlar belirleyecek. George kim, Helga kim? Onlar kendi ülkelerinin şu anda yazgısını belirleyemiyor. Millet sokakta aç, açık. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Fransa o denli, İngiltere o denli, Almanya o denli… Lakin Türkiye bu biçimde. 2023’te kusur yapma lüksümüz yok. Ülkemizin bir daha eski Türkiye’nin arbede ve kriz iklimine sürüklenmesine müsaade veremeyiz. Evlatlarımızın geleceğini daha şimdiden kaos mimarlığına, kriz tellallığına soyunanların insafına terk edemeyiz.” diye konuştu.

– Yunanistan’a “Adalar” uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma endüstrisinde gelinen noktaya işaret ederek konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Milletimizin gurur kaynağı olan savunma endüstrisi… nazaranve geldiğimizde ne kadar yerliydi? Yüzde 20. Artık ne kadar? Yüzde 80. Nereden nereye geldik? Bu çalışarak oldu? Yatarak olmadı. Artık dünyanın değişik yerlerine İHA’larımız gidiyor. SİHA’larımız gidiyor. Akıncılarımız gidiyor. Daha neler neler gidecek. Artık kuvvetli bir Türkiye var. Yunanistan şu biçimde demiş, bu bu biçimde demiş. Bak diyorlar ki ‘Bu Tayfun diye bir füze Türkiye üretti. Ancak işte bu Atina’yı vurursa ne olacak?’ Bizim Atina’yı vurmak üzere bir kaygımız yok. Kâfi ki siz akıllı olun. Adaları silahlandırmaya kalkarsanız biz eli kolu bağlı mı duracağız? Bak Miçotakis. Yeniden sağda solda konuşuyorsun. Şunu âlâ bil. Şayet bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bu bilesin. Fakat akıllı uslu durursan bizim seninle işimiz yok. Ve biz birçok ihanete karşın 20 yıldır sabırla, azimle, fedakarlıkla bugünlere getirdiğimiz stratejik projelerimizi, yapıtlarımızı, atılımlarımızı, üç beş muhterisin keyfine teslim edemeyiz.

Küresel ölçekte kartların bir daha karıldığı bir devirde ülkemizin önüne inşallah Türkiye Yüzyılı’yla projemizi sunacağız ve durmayacağız. Ben şu anda Esenyurt’taki bu kardeşlerimin heyecanına baktığımda latifeyle karışık ben de heyecanlanıyorum. Kimileri soruyor ‘Bu gücü nereden buluyorsun?’ diye. Buradan, sizden. Artık buradan hangi siyasi partiye mensup olursa olsun hiç bir vatandaşımızın, kıymetli kardeşlerim, bizden başka yaşamasına tahammülüm yok. Hepinizi de Allah için seviyorum. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyorum. Bizde Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkes’iyle, Gürcü’süyle, Abhaza’sıyla, Boşnak’ıyla ayrım yok. Allah için sevmek var. Ve bu yolda bu biçimde yürüdük, bu biçimde yürüyoruz. Ülkemizin boynuna geçirilmeye çalışılan esaret zincirini bugüne kadar nasıl kırdıysak 85 milyon olarak hepimizin ortak misyonu nedir? İşte bunu âlâ kavrayacağız. Yüreğinde millet ve memleket sevdası olan tüm vatandaşlarımızın, ‘Yeter kelam de karar da gelecek de milletindir.’ davetimize katılacağına inanıyorum.”

– Seçimler için dayanak çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında 2023 için dayanak beklediğini belirterek “Hazır mısınız? Sandıkta iradenizle bir arada evlatlarımızın geleceğini kurtarmaya hazır mıyız? Artık o denli bir ses verin ki doğusuyla, batısıyla herkes bunu duysun. Kuzeyinden günebir daha herkes duysun. Hazır mıyız Esenyurt, Türkiye Yüzyılını birlikte inşa etmeye hazır mıyız? Esenyurt evlatlarımıza bırakacağımız en pahalı miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkmaya hazır mıyız? Esenyurt, savunma sanayimizi baltalamaya çalışan o habis, kirli niyetleri bir sefer kursaklarda bırakmaya hazır mıyız? Esenyurt bir olarak, iri olarak, canlı olarak, kardeş olarak, daima birlikte Türkiye olarak geleceğe yürümeye hazır mıyız?

Siz neler yaparsınız, neler? Rabb’im hepinizden razı olsun. Sizlerin bu gücü, sevgisi, coşkusu, kararlılığı bizimle olduğu surece öncedenallah kimse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Esenyurtlu kardeşlerimizin duası bizim yanımızda olduğu sürece Allah’ın müsaadesiyle aşamayacağımız mahzur, ulaşamayacağımız maksat yoktur. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ana kademe, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Barekallah. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kampüs inşaatının yüzde 17’sinin bittiğini lisana getiren Erdoğan, külliyenin bir yıl daha sonra eğitim sistemine kazandırılacağını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının akabinde birlikteindekilerle telekonferans sistemiyle yerleşkenin temelini attı.

Törene Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Lider yardımcıları, AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, belediye liderleri ve hayli sayıda vatandaş katıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.