FETÖ şüphelisi, askeri lise imtihan sorularının nasıl verildiğini anlattı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
FETÖ şüphelisi, askeri lise imtihan sorularının nasıl verildiğini anlattı
Edinilen bilgiye göre, Kocaeli’de yaşayan bilgisayar mühendisi E.K. (24), FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma cürmünden polis grupları tarafınca gözaltına alındı.

İfadesinde, ilkokulda öğretmeni tarafınca FETÖ’nün dershanesine yönlendirildiğini belirten E.K., “İlkokulda bir öğretmenim tarafınca okuldaki derslerimin güzel olması sebebiyle bu yapının dershanesine yönlendirildim ve dershanenin imtihanına girdim. İmtihanı kazanarak bu dershanede fiyat ödemeden eğitim almaya başladım. 2 yıl boyunca beni öteki bir aktifliğe götürmediler. Lakin daha sonra beni Sultanbeyli’de bir konuta 2 arkadaşımla bir arada götürdüler. Burada üniversite öğrencisi olduğu söyleyen 2 kişi vardı. Derslerimize yardımcı oldular ve bize askeri liseye gitmemiz gerektiğini, orada bizim üzere insanların olması gerektiğini, yanlış insanların olmaması gerektiğini söylemiş olduler. Arkadaşlarımızdan birisi askeri okulu kabul etmediği için meskenden uzaklaştırıldı. Biz devam ettik” dedi.

“Bunu ailemizle bile paylaşmamamız gerektiğini söylemiş olduler”

2012 yılında askeri lise imtihanlarına girdiğini söyleyen E.K., “Burada sorulan soruların, bize çözdürdükleri deneme imtihanı ile birebir olduğunu fark ettim. İmtihandan daha sonra bizi bir odaya çekerek, soruları verdiklerini ve bunu ailemizle bile paylaşmamamız gerektiğini söylemiş olduler. Akabinde askeri liseye başlayınca bizi öteki bir yapı mensubu ile tanıştırıp, bundan daha sonra onunla sohbet edeceğimizi söylemiş olduler. Biz daha sonra onunla görüşmeye başladık. Hafta sonları buluşurduk. Bize Fetullah Gülen’in görüntülerini izletirlerdi. 17-25 Aralık süreci olunca ailem beni göndermedi. Bunun üzerine konutumuza gelip ailemle görüştüler fakat ailem tartışıp meskenden gönderdi. Okuldan ayrılmak istedim lakin tazminat sebebiyle ayrılamadım. Beni diğer biriyle tanıştırdılar. Onun da devlet aksisi biri olduğunu anlayınca 2014 yılında bu yapıyla büsbütün temasımı kestim. Hatta ailem bu sebepten dolayı Kocaeli’ye taşındı” dedi.

Emniyette tamamlanan süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen E.K., çıkarıldığı mahkemece isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.