Finansman hala belirsiz: 2026'dan itibaren Aşağı Saksonya'daki öğrenciler için kiralık tabletler

hadicanim

Aktif Üye
Aşağı Saksonya'nın yeni başbakanı Olaf Lies (SPD), 2022'de selefi Stephan Weil (SPD) tarafından hala yapılan bir seçim sözünü kullanmak istiyor ve daha sonra da koalisyon anlaşmasında buldu. 2022'de, kırmızı-yeşil koalisyon, kiralama tabletlerinin her okul çocuğu için ülkeden yavaş yavaş ücretsiz olarak sunulması gerektiği konusunda anlaştı. İstiyorum ve hala çok uzak olabilir.

20 Mayıs 2025'teki ilk hükümet beyanında, yalanlar “7. sınıftan öğrenciler mümkünse “2026/2027 öğretim yılı kadar erken” yeni tabletlerle donatılacak. Şimdi DPA'ya açıkladı: “Biz istek 2026/27 öğretim yılında yavaş yavaş başlayarak tabletler yapılır. “Daha sonra, tabletlerin tanıtımının nasıl planlandığını daha kesin olarak açıkladı, ancak finansman sorununun hala belirsiz olduğunu belirtmek zorunda kaldı.

7. sınıftan olası giriş

SPD'nin 2022'deki seçim vaadi, 1. sınıftaki çocukların kiralık tabletlerle donatılmış olması gerektiğiydi. Stephan Weil o zamanlar şöyle açıkladı: “Herkes için ilerleme – herkes için eğitim: Sınıf 1'den tabletlerle dijital öğrenme özgürlüğü yaratıyoruz!” SPD ve Yeşiller arasındaki Koalisyon Anlaşması'nda (PDF), son yıllarda art arda tedarik etme ihtimali ile tanıtım için 8. sınıftan bahsedildi. Lies'e göre, kiralık tabletler şimdi 7. sınıfla başlayacaktı. Bunun bir nedeni de seçti: Yedinci yılda hesap makinesi genellikle matematik dersleri için tanıtılacaktı. Tabletlere eyaletten karşılık gelen hesap makinesi uygulamaları sağlayarak, ek bir satın alma olabilir. Bu “organizasyonel, ekolojik ve finansal olarak kullanışlıdır”.

Kredi cihazları için bir kiralama sistemi planlanmaktadır. Ülke bir sağlayıcı ile bir sözleşme yapmak istiyor. Ailelerin de kira ücreti sağlamak zorunda olmamalıdır. 7. sınıfların tamamı sağlanırsa, bir sonraki yüksek sınıflarda devam etmelidir. Sistem tamamen piyasaya sürülmüş olsaydı, düşük Saksoni öğrencileri 10. sınıftan sonra tabletlerine teslim etmeleri gerekeceklerini beklemek zorunda kalacaklardı. Buna göre, 7. aşamada çıktı yapılacak cihazların yararlı ömrü muhtemelen 10. sınıfla sona erecektir. DPA'ya göre, öğrenciler için devlet ekipmanının 10. sınıftan sonra devam etmesi gerektiği açıktır. Ayrıntılar eksik.

Para, para, para

Şimdiye kadar, seçim vaadinin uygulanması için para eksik. Kiralama sistemi nedeniyle, üç haneli milyon aralığındaki yıllık maliyetler düşük Saksonya'da yapılabilir, 2022 sonunda zaten söylendi. Şimdi devlet hükümeti, CDU, SPD ve CSU'nun koalisyon anlaşmasına göre, özellikle finansal tasarımda belirtilmiyor. Lies DPA'ya şunları söyledi: “Önce dijital anlaşmanın bize tabletleri tanıtmak için yeterli kapsam sağlayıp sağlayıp sağlamadığını kontrol edeceğiz.” Aşağı Saksonya aileleri, 8. sınıftan öğrenciler için genellikle zorunlu olan tabletler için tamamen gelmek zorunda kalabilirler. Toplu siparişler ve indirimlerle bile, bu genellikle en az 400 Euro maliyet anlamına gelir. Su hasarı ve diğer ekipman hasarı nadir olmadığından, okullar da karşılık gelen cihaz sigortasıyla gelir. Aileler bunu yapılması gereken ortak malzeme listelerine ve uzman kitaplara ek olarak yaparlar.

Güney Almanya'da, CSU'dan Bavyera hükümeti buharlı ve serbest seçmenlerin son koalisyon anlaşmasından vaat etti. Bavyera öğrencilerini eyalet tarafından 5. sınıftan tabletlerle donatmak istemek yerine, şimdi 8. sınıfa erteleniyor. Bavyera bunu maliyetlerle değil, okullardaki dijital cihazlara karşı daha kritik bir tutumla haklı çıkardı.

(KBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!