Gaziantep ve Braga, kardeş kent olma yolunda birinci adımı attı

hadicanim

Aktif Üye
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Portekiz’in Braga Belediyesi ile kardeş kent olma yolunda birinci adımı atarak ‘Niyet Anlaşması’ imzaladı.

İktisadi İş birliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafınca “Şampiyon Şehirler” ortasına katılan Gaziantep ve Braga, imzaları atılan Niyet Muahedesi kapsamında iktisat, gastronomi, akıllı kent, kültür, spor ve eğitim alanlarında iş birliği yapma sonucu aldı.

Törilk öncesi Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Latif Karadağ, meclis üyeleri ve belediye yetkililerinden oluşan Gaziantep heyeti, Braga Belediye Lideri Ricardo Rio ile kısa bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

KARADAĞ: GAZİANTEP HEM ULUSAL birebir vakitte MİLLETLERARASI ALANDA ETKİN VE DİNAMİK BİR KENT

görüşmede GBB Lider Vekili Latif Karadağ, Gaziantep heyetini en uygun biçimde karşılayan Lider Rio’ya teşekkürlerini sundu. Konuşmasında Gaziantep’in hem ulusal tıpkı vakitte milletlerarası çapta dünyanın en faal ve dinamik kentlerinden biri olduğunu tabir eden Karadağ, “Gaziantep, sadece UNESCO tescilli bir gastronomi kenti değil, beraberinde, beş büyük sanayi bölgesinin kent ve dünya iktisadına katkısıyla birlikte ihracat sayılarının pandemiye karşın sekteye uğratmayan bir kent.” dedi.

Gaziantep’in inovasyon öncüsü bir akıllı kent olmasının yanında yeşil kent potansiyelinden ve bilhassa de göç idaresi konusunda örnek kent olduğunu kaydeden Karadağ, şunları söylemiş oldu: “Braga ile Kardeş Kent münasebeti kurmanın her iki kentin de mütekabiliyeti temelinde çeşitli alanlarda iş birliklerinin gelişmesine katkı sunacaktır.”

RİO: ŞAMPİYON LİDERLER OLARAK GAZİANTEP VE BRAGA İÇİN DEĞERLİ İŞLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İstişare toplantısının akabinde düzenlenen resmî merasimde Braga Belediye Lideri Ricardo Rio, her iki kentin de akıllı kent, iktisat gastronomi, kültürel, sportif ve eğitim alanlarda iş birliği yapacaklarını ve iki kentin karşılıklı olarak birbirlerini destekleyeceklerini lisana getirerek mutabakatın iki kente de iyi olmasını temenni etti.

Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’in yakın vakitte Şampiyon Belediye Lideri seçilmesinin her iki kent için de değerli olduğunu kelamlarına ekleyen Rio, şunları aktardı: “Ben de birebir unvanı taşıyorum ve bu sorumlulukla şampiyon liderler olarak Gaziantep ve Braga için kıymetli işler gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

Merasimin sonunda Lider Vekili Latif Karadağ, Braga Belediye Lideri Rio’ya Gaziantep’e ilişkin klâsik kahve fincanı grubu armağan ederek mevcut dostluğun 40 yıl hatırı olması temennisinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı