Gaziantep ve Mardin’deki kazalarda frenler niye tutmadı?

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Gaziantep ve Mardin’deki kazalarda frenler niye tutmadı?
Gaziantep‘teki olayda otobüsün olay mahalline 400 metre uzaklıkta zikzak çizmeye başladığı ve 150 metre sürüklendigi tespit edildi. Olaya dair çarpıcı bir öbür bilgi ise katliam üzere kazanın müsebbibi olan otobüsün olay mahalline 130 kilometre süratle girdiği tarafında. Kazada ömrünü kaybeden İHA muhabirleri Umut Yakup ve Muhammed’in yol arkadaşı Bekir Özdemir, yaşadığı şoka ve aldığı yaralara karşın katıldığı cenaze merasiminde, Türkiye gazetesine herşeyin 3 saniye ortasında yaşandığını ve 1 saat boyunca evvelki kazazedelere yardım ettiklerini anlattı. Bir öteki görgü şahidi ise itfaiye, İHA muhabirleri ve sıhhat çalışanlarının 1 saatten çok süren kurtarma faaliyetleri esnasında yolun trafiğe açık olduğu kaza yerinin gerisinde ikaz ikazlarının yerleştirilmediği bilgisini verdi. Otoban güvenlik şeridi haricinde tüm yolun açık olduğu kaza anında yalnızca 1 polisin orada bulunduğu ve Emniyet mensubunun da yaralandığı kaydedildi. Bir öteki bilgi ise bilhassa otobüs firmasının yaydığı kaza mahallinde yağ vardı savının büsbütün palavra olduğu formunda. Gaziantep’te 16 kişinin hayatına malolan kazaya ait otobüste kaç sürücünün olduğu, sürücü değişim müddetleri ve takograf kayıtlarına ait incelemeler devam ediyor. Güvenlik üniteleri sürücü, şahit ve biroldukca yolcunun telefonlarına el koydu ve araştırma derinleştirildi. Gaziantep’teki otobüs faciasını yaşayan görgü şahitlerinin anlatımlarına nazaran Mardin’deki tır hadisesi ile bu olay birebir kopya kazalar. Yalnızca Gaziantep-Nizip yolundaki olaya ilişkin kamera imajı yok. Gaziantep kazası ile Mardin TIR felaketi içindeki en kıymetli ortak noktalardan biri de her iki tırın sürat limitlerinin hayli üzerinde seyretmesi.

KAZA DEĞİL GÜYA SENARYO!

Her iki olaya dönük soru işaretleri gündemdeki yerini korurken Mardin Kelam Gazetesi Genel Yayın Direktörü Mehmet Çelik birebir gün yaşanan iki kazayı bir çeşit senaryo olarak nitelendirdi. Bölgede yaşanan askeri gelişmelere ve iç dinamiklere dikkat çeken Mehmet Çelik, geçen her saatte olaya ait kuşkuların arttığını tabir etti. Frenleri boşaldı denilen iki tır ile ilgili önemli soru işaretleri olduğuna dikkat çeken Çelik, “Felakete sebep olan tır adeta kalabalığın içerisine dalıyor. Mardin kamuoyunda olay önemli tartışma konusu ve Gaziantep’te yaşanan kaza da Mardin’e epeyce benziyor” diye konuştu. Türkiye gazetesine konuşan güvenlik kaynakları da olaya dair tüm ihtimallerin değerlendirildiği bilgisini aktardı. Olaya karışan tırların Şırnak ve Adana merkezli firmalara ilişkin olduğu öğrenildi.

ŞOFÖRLERİN ÜÇÜ DE TUTUKLANDI

Mardin’in Derik ilçesinde evvelki gün arka arda yaşanan, 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin ömrünü kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 tır sürücüsü “Taksirle birden çok kişinin vefatına ve faydalanmasına niye olma” hatasından tutuklandı. Gaziantep’teki kazada yaralanan otobüs sürücüsü A.N, Nizip Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin akabinde sorgu için İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi. Sürücü A.N, ondan sonrasında nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlı tabirinde “Otoyolda kalabalık bir grup bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için hareket yapmaya başladım lakin kurtaramadım” dedi. Zanlı, nöbetçi hakimlikçe “taksirle birden çok kişinin vefatına ve faydalanmasına niçiniyet vermek” cürmünden tutuklandı.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE TELEFONU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’in Derik ilçesinde ömrünü kaybeden Ünal Ekinci’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Soylu, taziye konutunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin akabinde telefonu hayatını kaybeden Ünal Ekinci’nin babası Murat Ekinci’ye verdi. Erdoğan Ekinci’ye, “Rabbim cennetiyle müşerref kılsın. Bütün aileye baş sıhhati dileklerimi bilhassa tabir etmek istiyorum. Gerçekten yüreğimiz dağlandı. bu biçimde büyük bir felaket, kaza, milletçe bizleri önemli manada üzdü. Ben de Manisa’daydım, orada haberi aldım. Rabbim, inşallah sabrınızı artırsın. Bütün kardeşlerimize sabır dileklerimizi iletirseniz fazlaca şad olurum” dedi.

YILMAZ BİLGEN

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.