Halk Eğitimi Merkezi Müdürü kardeşini vuran kuşkulu tutuklandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü kardeşini vuran kuşkulu tutuklandı
Olay, 26 Nisan Salı günü Papuççular Mahallesi Saraybosna Caddesi’nde bulunan Adapazarı Halk Eğitim Merkezi önünde meydana geldi. Merkezden çıkan Abdulvahit Uygar, argümana göre alacak-verecek problemi niçini ile ortalarında tartışma yaşadığı kardeşi M.Z.U. ile karşı karşıya geldi. Bu esnada kuşkulu M.Z.U. yanında bulunan pompalı tüfekle kardeşi Uygar’a ateş açtı. Abdulvahit Uygar, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybederken, kuşkulu kardeşi ise kayıplara karıştı.

“Kaçarken dikkat çekmemek için araca otostopçu almış”

Polis gruplarınca kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Gruplar şüphelinin, 34 KV 6235 plakalı arabayla TEM Otoyolu Ankara istikametinde seyir halinde olduğunu tespit etti. Bolu sonlarına girdiği belirlenen araç, burada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis takımları tarafınca durduruldu. Kendisine yardım eden arkadaşı Ş.E. ve bunların yanı sıra araçta bulunan 5 yabancı asıllı şahıs gözaltına alındı. Araca alınan 5 kişinin dikkat çekmemek hedefi ile olduğu öğrenilirken, kuşkulu M.Z.U. ile kaçmasına yardım ettiği tespit edilen Ş.E. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü takımlarına teslim edildi.

“Kardeşinin vefatına sebep oldu, ‘Pişmanım’ dedi”

Emniyette süreçleri tamamlanan kuşkulu M.Z.U. ve Ş.E. adliyeye sevk edildi. Kardeşini öldüren M.Z.U. burada gazetecilerin ‘Pişman mısınız’ sorularına ‘pişmanım’ yanıtını verdi. Adliyede hakim karşısına çıkarılan cinayet şüphelisi, tutuklanarak cezaevine gönderilirken şüpheliye yardım eden Ş.E. ise savcılıktaki sözü daha sonrasında özgür bırakıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.