hayatını kaybeden madenci, iş başvurusunu kızının bahtına son dakikalarda yapmış

dunyadan

Global Mod
Global Mod
hayatını kaybeden madenci, iş başvurusunu kızının bahtına son dakikalarda yapmış
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumuna ilişkin maden ocağındaki patlamada 34 yaşında hayatını yitiren Sabri Akdere’nin, kuruma, emekçi alımı için belirlenen müracaat tarihinin son dakikalarında kızı Defne’nin bahtına müracaat ettiği öğrenildi.

Sabri Akdere ile 5 yıllık evli olan, iki kız çocuğu annesi Berna Akdere, AA muhabirine, patlama olduğunu arkadaşının haber vermesiyle öğrendiğini, haberi alır almaz maden ocağına gittiklerini söylemiş oldu.

– “yaşamında hiç tatile gitmemiş, hayallerimiz daima kaldı”

“O beni çocuklarla bekledi, ben poşetleri konuta bıraktım. daha sonra beni annemin yanına bıraktı. Orada geceleri kimi vakit karnı acıkıyordu. Ekmek ortası istedi. Ekmek ortasıyla ayran yaptım, onu götürdü. O gün her vakit vedalaştığımız üzere vedalaştı. O olağanda beni hiç aramazdı. O gün beni 15.30’da aşağıya girmedilk evvel aradı. Ben de biraz unutkanlık var. Beni anahtar için aramış. ‘Anahtarı kapıda unutmadın değil mi?’ diye aramış. Hava erken sonucuyor diye, ‘Akşam konuta erken git. Karanlıkta gitme, sana ve çocuklara bir şey olur. Kendinize ve çocuklara dikkat et’ dedi. Çok bir şey olmayınca olağanda o saatte beni aramazdı.”

Akdere, eşiyle ve çocuklarıyla birlikte hayallerinin olduğundan bahsederek, “Daha geçen hafta konuştuk. ‘Çok yoruluyorum’ dedi. Kasım ayında olağanda yıllık müsaadeye çıkacaktı. ‘Çok yorgunum, başımı dağıtmak istiyorum’ dedi. İstanbul’a gidecektik, hiç bir yere gidemezsek yakın bir yerde otele gidip 3-4 gün orada birlikte kalacaktık. Seneye Antalya’ya gidecektik. ömründe hiç tatile gitmemiş. Olağanda bu sene gidecektik. Öbür çocuk küçük diye gidemedik. ‘Seneye gideriz’ dedik. Hayallerimiz daima kaldı. Çocuklarımız biraz daha büyüyünce Karadeniz tipi yapmak istiyorduk. Hepsi eksik kaldı.” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.