‘Hedefimiz 81 vilayette en az bir tane Manisiz Halk Eğitim Merkezi açmak’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘Hedefimiz 81 vilayette en az bir tane Manisiz Halk Eğitim Merkezi açmak’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022’nin sonuna kadar 81 vilayette en az birer Manisiz Halk Eğitim Merkezi açabilme amacını başarmanın memnunluğunu yaşadıklarını, 2023’te yalnızca vilayetlerde değil 922 ilçede de bu gayesi gerçekleştireceklerini belirtti.

Özer, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Manisiz Hayat Fuarı ve Farkındalık Tepesi’ndeki konuşmasında, Almanca öğretmeni engelli Gamze Kılıç’ın konuşmasına işaret ederek, “Aslında Gamze öğretmenim bana kelam bırakmadı. Gamze öğretmenimizin öyküsü, eğitimde fırsat eşitliğinin en müşahhas örneği olarak önümüzde duruyor.” tabirlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki son 20 yılın, tüm eğitim kademelerinde eğitime erişimin azamî düzeye ulaştığı bir periyoda tekabül ettiğini belirten Özer, okul öncesi eğitimden temel eğitime, ortaöğretime ve yükseköğretime kadar bu ülkenin evlatlarının fiyatsız bir biçimde eğitime erişebildiklerini söylemiş oldu.

Bu gerçekleştirilirken kapsayıcılığın her vakit odak noktası olduğunu lisana getiren Özer, dezavantajı ve sosyoekonomik düzeyinde badireler olan bireylerin bu vakitte, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığının dayanak sistemleri ve toplumsal siyasetlerle eğitimle buluştuğunu anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, “Şu anda bizim de Bakanlık olarak eğitimimizin tüm kademesinde yaklaşık 423 bin özel çocuğumuza eğitim sunmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Onların içerisinde kaç Gamzeler çıkacak. Yalnızca kaynaştırma, bütünleştirmede değil beraberinde özel eğitim uygulama okullarında, birinci, ikinci, üçüncü kademede, hem de özel eğitim meslek okullarında bu gençlerimiz, çocuklarımız, öbür akranlarıyla hiç bir pürüzle müsabakadan eğitime erişmenin hazzını ve memnunluğunu yaşıyorlar.” diye konuştu.

– “1 milyon özel eğitim gereci okullara ulaştı”

Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde özel eğitim bakılırsan çocukların eğitim gereçlerine erişimiyle ilgili fazlaca kapsamlı bir proje gerçekleştirdiklerini, şu ana kadar yaklaşık 1 milyon özel eğitim malzemesini okullara ulaştırdıklarını bildirdi.

Sadece okullarda değil, beraberinde hastanelerde, meskenlerde yaklaşık 10 bin çocuğa eğitim verdiklerini aktaran Özer, “İşte bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki tüm toplumun hiç bir ayrım yapmadan, cinsiyet ayrımı yapmadan, özel eğitimli-değil ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan yaklaşımının bir eseridir.” değerlendirmesini yaptı.

– “Özel eğitime gereksinimi olan bireyler yaş sınırlaması olmadan sisteme dahil edildi”

Merkezde, yaş sınırlaması olmadan 40-50 yaşındaki özel eğitim gereksinimi olan bireylerin aileleriyle birlikte fiyatsız eğitim alarak sisteme dahil edildiğini lisana getiren Özer, “Hedefimiz 2022’nin sonuna kadar 81 vilayette en az bir tane Manisiz Halk Eğitim Merkezi’ni açabilmekti ve bugün prestijiyle bunu başarmış olmanın memnunluğunu taşıyoruz. İnşallah 2023’te yalnızca vilayetlerimizde değil 922 ilçemizde de de birebirini gerçekleştireceğiz.” halinde konuştu.

Yarın açıklayacakları bir hususa işaret eden Özer, “Buradan duyurusunu yapayım. Kaynaştırma, bütünleştirme öğrencilerimizin eğitim niteliğini artırmayla ilgili bir ulusal aksiyon planı hazırlamıştık. İnşallah onu da yarın tüm kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Fuar da kendilerine destekleme imkanı verdiği için Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a teşekkür eden Özer, fuarın “Engelin, engelli bireyden değil, dışarıdan engellemeden kaynaklandığı farkındalığını artırması” temennisinde bulundu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.