İBB’ye kayyum atanması savlarına Bakan Soylu’dan cevap

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İBB’ye kayyum atanması savlarına Bakan Soylu’dan cevap
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Kürdi televizyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) terör soruşturması ile ilgili konuştu.

İBB’ye kayyum atanacağı argümanlarına da değinen Soylu şu biçimde konuştu:

“Biz tespitlerimizi yaptık. Tespitleri kıymetlendirecek ve hukuksal manada ortaya koyacak olan mahkemedir, bizim işimiz bitti. Bizim kederimiz kayyum atamak değil, bizim kederimiz işimizi yapmak oraya terör ögesi koyuyorsan onu oradan arındırmak.”

“hiç bir kamu kurumu terörü mazur gösteremez”

Soylu, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalara da tepkiliydi.

“O ot biçiyor demek bunlar yanlışsız işler değildir. Biz bu maliyeti tekrar ödemeyelim bu siyasal rüşvettir. Türkiye’nin hiç bir tarafında hiç bir belediye yahut hiç bir kamu kurumu terörü sırtlayamaz ve bunu mazur gösteremez.”

“İnsan beşerle konuşabilir, niçin palavra söyleme gereksinimi duyulur”

Gündeminde telefon arama tartışması da vardı. Soylu, Ekrem İmamoğlu ile 40 görüşme yaptığını deklare etti. Soylu, telefon görüşmelerine ait İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalara mana veremediğini söylemiş oldu.

“Bir insan şu biçimde bir şey söyleyebilir mi ya ben hiç konuşmadım telefonda daha sonra bir sefer konuştum iki sefer konuştum ya konuşabilir insan beşerle. Niçin bu biçimde bir palavra söylenme muhtaçlığı duyulur. Bu kadar etkileneceğini bilsem söylemezdim.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.