İduğ: “İstihdamın anahtarı esnaf”

hadicanim

Aktif Üye
Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafınca düzenlenen iftar aktifliğine katıldı. İESOB Lideri Zekeriya Memnun konut sahipliğinde yapılan gecede konuşan Lider İduğ Türkiye’de 3 milyonun üzerinde işletme bulunduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’deki istihdamın 4’te 3’ünü esnaflar sağlıyor. Esnaflar işsizliğin tahlilidir, anahtarıdır. İşsizlik sayılarını aşağıya çekebilmek için esnaflarımızı ayakta tutmalı, onlara takviye vermeliyiz” dedi.

Kaya İzmir Thermal Kongre Merkezi’nde gerçekleşen gece de her vakit esnafın yanında olduğunu belirten Lider Mustafa İduğ, “40 yıl esnaflık yapan biri olarak onların yaşadıkları zorlukları yakından biliyorum. Ayrıyeten Birlik Lideri Zekeriya Mutlu’nun 128 oda ile yaptığı toplantıların kimilerine da katıldım. Bu sayede de esnafımızın problemlerini birebir dinleme fırsatım oldu. Bu zorlukları paylaşarak ve azalması için birlikte çalışarak yeneceğiz ”diye konuştu.

Her vakit esnafın yanındayız

Bilhassa 2021 ve 2022 yıllarının güç geçtiğini de söyleyen Lider İduğ, “Sosyal devlet ve toplumcu belediyecilik anlayışı ile yapılması gereken çalışmalar var. Biz İzmir’deki belediyeler olarak bu anlayışa sahip çıkıp, bu doğrultuda hareket ediyoruz. Bornova Belediyesi olarak her vakit esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir protokolünün yer aldığı tertip, CHP İzmir Vilayet Lideri Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar Belediye Lideri Muhuttin Selvitopu, CHP 23-24. Devir İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Lideri Mehmet Ali Susam, siyasi parti temsilcileri ile vilayet merkezinde faaliyet gösteren oda liderleri yöneticilerini bir ortaya getirdi. İftar açılışının akabinde konuşan İESOB Lideri Zekeriya Memnun, her vakit kendilerine dayanak vererek yanlarında olan siyasi parti temsilcilerine, belediye liderlerine ve iş dünyasına teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı