İduğ’dan esnafa tavsiye: “İşinize yatırım yapın”

hadicanim

Aktif Üye
Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, 3. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’nin her ay klâsik olarak düzenlediği Kuru Fasulye Günü aktifliğine katıldı. Türkiye’nin ortasında bulunduğu ekonomik durumu kıymetlendiren Lider İduğ, esnafın bu şartlarda ayakta kalabilmesi için işine yatırım yapması gerektiğini söylemiş oldu.

Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, esnafın sofrasına konuk oldu. 3. Sanayi Sitesi Lideri Yalçın Dönmez, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Sezai Çakmak, Ege Otomotiv Derneği İdare Şurası Lideri Mehmet Torun, 3. Sanayi Sitesi Oto Tamirciler Odası Lideri Bülent İşçi’nin de katıldığı aktiflikte esnaf bir ortaya geldi.

Esnafın sarfiyatı ikiye katlandı

2022 yılına girerken her alanda fiyatların ikiye katlandığını söyleyen Lider İduğ, “Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, kira başta olmak üzere sarfiyatların iki katına çıktı. Esnafın bu şartlarda ayakta kalabilmesi için masraflarını daha güzel planlaması gerekiyor. Esnafımızın cebinden çıkandan daha fazla paranın cebine girmesi lazım. Bunun için de esnafın kendi işine yatırım yapması gerekiyor” dedi.

Esnafa takviye

Bornova Belediyesi’nde nazaranv gelir gelmez aldıkları kararlarla 3 yıl ortasında 300-400 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Lider İduğ, “İlk işimiz Bornova Belediyesi’ni araç kirası ödemekten kurtarmak oldu. 60 milyon liraya aldığımız 143 aracın bedeli bugün 120 milyon lira. Bugünkü pahası 40 milyon lira olarak asfalt üretim tesisi yaptık. hiç bir biçimde borcu olmayan, yaptığı yatırımların bedelini vaktinde ödeyen, kasasında da parası olan bir belediyeyiz. Ben 40 yıl ticaretle uğraştım. Artık de 5 yıl devlete hizmet etmek için buradayım” diye konuştu. Lider İduğ, esnafın sıkıntılarını çözmek ve ayakta kalmalarına takviye olmak için çalışmaya devam edeceklerini söylemiş oldu.

Liderimizin yanındayız

Esnaf olarak Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ’un dayanağını her vakit gördüklerini belirten 3. Sanayi Sitesi Lideri Yalçın Dönmez, “Biz de,

İş hayatındaki muvaffakiyetini kamuya taşıyıp, sevdalısı olduğu Bornova ilçesini büyütmek, geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışan liderimizin her vakit yanındayız” dedi.

Hibya Haber Ajansı