İlköğretim ve liseyi okuduğu okulda müdürlük yapıyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İlköğretim ve liseyi okuduğu okulda müdürlük yapıyor
Çorum’un Oğuzlar ilçesinde ilkokul, ortaokul ve lisede 11 yıl eğitim gördüğü okula müdür olarak atanan Ahmet Gümüş, öğrencilerini geleceğe en düzgün biçimde hazırlamak için efor harcıyor.

Oğuzlar İlkokulu’nda 1987 yılında eğitim hayatına başlayan Gümüş, çabucak sonrasında birebir binada olan ortaokul ile liseyi tamamladı.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Ruhsal Danışmanlık Kısmı’ndan 2003 yılında mezun olan Gümüş, memleketi Çorum’da rehber öğretmen olarak meslek ömrüne başladı.

Aradan geçen 19 yılda Oğuzlar İmam Hatip Ortaokulu’nun da ortalarında bulunduğu 10 farklı okulda öğretmenliğin yanı sıra idarecilik de yapan Gümüş, ilkokul, ortaokul ve lisede 11 yıl tahsil gördüğü, bugünkü ismiyle Oğuzlar İmam Hatip Ortaokulu’na geçen yıl eylül ayında müdür olarak atandı.

Gümüş, AA muhabirine, hayatının, hayallerinin oluşmasını sağlayan okulun yöneticisi olmanın memnunluğunu yaşadığını, okula her gün birinci defa gidiyormuş üzere gittiğini söylemiş oldu.

Öğrenciyken yapmak isteyip yapamadığı biroldukca şey olduğunu belirten Gümüş, “Ben öğrenciyken okul müdürünün odasını hiç görmedim. Müdür beyin karşısına oturup kederimi ya da sevincimi hiç paylaşmadım. ‘Müdür çağırırsa gidilir’ diye bir algı vardı. Bunu kırmayı epey istemiştik. Çok şükür, 172 öğrencimin çabucak hepsi odama gelmiştir, oturmuştur, çikolata yemiştir, çay kahve içmiştir, dondurma yemiştir. Kısa vakit diliminde bunların hepsini gerçekleştirdim.” dedi.

Okul müdürü olarak çocukların ufuklarını geliştirmeyi önemsediğine işaret eden Gümüş, “Ben burada okurken alanında başarılı olmuş kimselerle bir ortaya gelme fırsatım olmadı. Artık çocukları alanının uzmanlarıyla bir ortaya getirmeye çalışıyoruz. Kaymakam, belediye lideri, astronomlar, ulusal atletler ağırlıyoruz. Çocukların ufuklarını geliştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilerin akademik manada en âlâ eğitimi almasını sağlamayı hedeflediğini lisana getiren Gümüş, şöyleki devam etti:

“İyi bir üniversitenin yolu, yeterli bir lise eğitiminden geçiyor. Çocuklarımızı düzgün liselere gönderme gayesindeyiz. Akademik manada başarılı olmalarının yanında üzerinde en epey durduğumuz uygun, dürüst insan, güzel bir vatandaş olabilmeleri için çocuklarımıza ulusal, manevi hislerimizi, kültürümüzü aşılamak istiyoruz. Vatana, millete, devlete düzgün birer vatandaş olmalarını sağlamak istiyoruz.”

– Öğrencisi de birebir okulda öğretmenlik yapıyor

Kendi çocuğunun tıpkı okulda eğitim gördüğünü belirten Gümüş, öğrencisi Ayşenur Değirmenci’nin de mezun olduğu okulda öğretmenlik yaptığını anlattı.

Öğrencilere vakit zaman anılarını anlattığını, okulun geçmişte ve bugün sahip olduğu imkanları kıyasladığını lisana getiren Gümüş, “Eğitim gördüğüm, hayata hazırlandığım okulda bakılırsav yapmak, etrafın toplumsal ve ekonomik koşullarını, çocukların neleri sevip sevmediklerini bilip ona göre davranabilme açısından değerli.” sözünü kullandı.

Okulun özel eğitim öğretmeni Değirmenci de mezun olduğu okulda kendisini yetiştiren öğretmenlerle nazaranv yapmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirdi.

Aşina olduğu bir ortamda mesleğe başlamanın kendisi için işleri kolaylaştırdığının altını çizen Değirmenci, “Öğretmenliğe bu yıl başladım. bu biçimde sıcak biçimde karşılanmak bana âlâ hissettiriyor ayrıyeten gurur veriyor. Öğretmenimle mesleği paylaşmak benim için onur kaynağı.” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.