İmtihanla mesleksel yükseliş birinci değil: Polis ve hekim da giriyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İmtihanla mesleksel yükseliş birinci değil: Polis ve hekim da giriyor
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin 2022 yılı şubat ayında Meclis’te kabul edilmesiyle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları oluşturuldu. Bu unvanların da yapılacak imtihan ile elde edileceği belirtildi. Karar daha sonrası CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Öğretmen meslek imtihanı rencide edici olduğu için daha makul bir tahlil bulmak üzere davet yapmıştım. Yanaşmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu imtihana girmeyin” daveti yapmıştı. Bu sivil itaatsizlik davetine birtakım sendika ve gazetecilerinden takviye gelmişti.

SENDİKALARDAN CHP’YE DESTEK

Eğitim Sen Genel Lideri Nejla Heyet, “Öğretmenin emeğini değersizleştiremeyeceksiniz” diyerek imtihana reaksiyon göstermiş. Eğitim İş Sendikası’nın Genel Lideri Kadem Özbay da imtihanın iptali ile ilgili davette bulunarak, “Öğretmenlerimizi ve halkımızı öğretmenlik mesleğinin onuruna sahip çıkmaya davet ediyoruz” demişti.

ALTAYLI: BEDEL İMTİHANLA BULUNMAZ

HaberTürk muharriri Fatih Altaylı, “Öğretmenler, meslekte 20-30 yıl geçirdikten daha sonra kendilerine bir imtihan yapılmasını ve bedellerinin bu imtihanla ölçülmesini onur kırıcı buluyorlar” dedi. Altaylı, bu durumun “Anayasa’nın eşitlik unsuruna muhalif bir durum” olduğunu sav etti.

BENZER İMTİHAN HEKİMLERDE DA VAR

Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları, öğretmenlerin imtihan olmadan yıla nazaran kademe artışı istediğini bunun bir meselain olmadığını belirterek, argümanlarla ilgili AKŞAM’a şu açıklamayı yaptı: “Öğretmenlik meslek kanunu yıllardır çıkarılmayı bekliyordu. O maddede öğretmenlere epeyce hoş imkanlar getirildi. Bunlardan biri de öbür mesleklerde olduğu üzere uzmanlık ve başöğretmenlik. Bunun için de eğitim sonu bir imtihan. Eğitim uzaktan, imtihan oldukcatan seçmeli olacak. İmtihan ile kademe yükselişi hem hekimlerde hem polislerde var.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.