Intel yeni patron atar: dudak-bu tan

hadicanim

Aktif Üye
Intel'in yeni bir İcra Kurulu Başkanı (CEO) var. Söylenti değirmeni tarafından tercih edilen Dudak-Bu Tan, Bir Zamanlar Cadces, Chip Design yazılımının önde gelen bir sağlayıcısı. Ağustos 2022'den beri Tan, şimdi CEO olmasını emreten Intel yönetim kuruluna oturdu. Ağustos 2024'te görünüşe göre Intel'in gelecekteki yönü konusunda anlaşmazlık içinde istifa etti. Şimdi sadece CEO görevini devralıyor, aynı zamanda yönetim kurulunda da yer alıyor.

Reklamcılık

Intel bunu ABD borsasından sonra Çarşamba günü açıkladı. Intel hisseleri pazar sonrası ticarette kuvvetli bir şekilde büyüdü ve artı şu anda yüzde 18'in üzerinde. “Müşterilerimize daha iyi hizmet vermesi ve hissedarlarımız için değer yaratması için işimizi yeniden tasarlamak için önemli fırsatlar görüyorum.” Dedi.

Bugünün Malezya'da doğan bronzluk Singapur'da büyüdü ve orada ve ABD'de nükleer bilimler ve iş yönetimi okudu. 65 yaşındaki bir ABD vatandaşı ve şimdiye kadar kurduğu bir risk sermayesine öncülük etti. Vita, Schneider Electric ve Hewlett Packard'daki diğer şeylerin yanı sıra denetim kurulu koltuklarını çağırıyor. 2008'den 2021'e kadar CEO kadanslarıydı. Bu şirket Chip geliştirme, tasarım araçları (elektronik tasarım otomasyonu, EDA) için yazılım sunmaktadır. Cadence tüm endüstri boyutları ile çalışır, bu yüzden Tan çip üretiminde know-how getirir.

Frustmann'dan Frontman'a

Medya raporlarına göre, Tan geçen yaz hayal kırıklığına uğradı çünkü Intel Foundry'yi müşteri merkezli bir adamda hizalama ve gereksiz bürokrasiyi azaltma önerileri uygulanmadı. Ayrıca personel planlaması hakkında başka fikirleri olduğu söyleniyor: Tan, özellikle orta yönetim seviyesini azaltmak için boşuna olduğu söyleniyor çünkü Intel'in teknik gelişmelerine çok az katkıda bulunuyorlar. Sonra Tan yönetim kurulunu Intel'e koydu. O zaman, toplam 117.000 işten 15.000'den fazla iş vardı. Tanın yakında orta yönetimdeki baltaya koyulması sürpriz olmazdı.

Tan'ın selefi Pat Gelsinger, Aralık ayının başında şapkasını almak zorunda kaldı. Sadece CEO olarak değil, aynı zamanda bir yönetim kurulu olarak. İkincisi, karşılıklı sevgi ve tanınma ile karakterize bir veda önermez. Merkez David Zinsner ve Ürün Şefi Michelle Johnston Holthaus, Interregnum döneminde yönetim kurulu geçici başkanı olarak görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı Frank Yeary tarafından desteklenen grup yönetimini devraldı. Her üçü de geleneksel rollerinde bronzluk altında çalışır.

(DS)