İstihdam garantili okul tersanelere teknik eleman yetiştiriyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İstihdam garantili okul tersanelere teknik eleman yetiştiriyor
Tersanelerin yetişmiş teknik işçi muhtaçlığını karşılamak için 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayan Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu, 218 öğrenciyle faaliyetini sürdürüyor.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Kısmına bağlı Gemi İnşaatı ve Su Altı Teknolojisi programları ile Makine ve Metal Teknolojileri Kısmı Kaynak Teknolojisi Programındaki öğrencilere teorik eğitimler, sınıflarda ve okuldaki atölyelerde veriyor.

Rektörlük ile tersaneler içinde imzalanan istihdam garantili işbirliği protokolü kapsamında öğrenciler 3 devir okulda teorik, bir devir ise tersanelerde uygulamalı eğitim alıyor. Donanımlı yetişen öğrenciler, mezun olduktan daha sonra tersanelerde teknisyen olarak çalışma ömrüne başlıyor.

Altınova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tımaç, AA muhabirine, kurumun alanında ihtisaslaşmış, özel bir okul olduğunu söylemiş oldu.

Öğrencilere iş garantisi verdiklerini belirten Tımaç, gelecek yıl elektrik ve güç kısmının eklenmesiyle okulun kısım sayısının 4’e yükseleceğini aktardı.

Tımaç, istihdam özelliğinden dolayı okulun büyük istek gördüğünü vurgulayarak, şu biçimde devam etti:

Her hafta tersanelerdeki yetkililerle görüştüklerini söz eden Tımaç, “Derslerimizi tersanelerin istediği biçimde organize ediyoruz. Paydaşlarımızı katarak eğitimimizi buna bakılırsa yapıyoruz. bu biçimdelikle mezun olan arkadaşlarımız kendilerine uygun donanımda oluyor ve hem de direkt istihdam garantili işe başlayabiliyor. Bu yolla orta eleman açığını da kapatmış oluyorlar.” dedi.

Tımaç, şu ana kadar mezunların tamamının işe yerleştiğini, açıkta kalan olmadığını anlatarak, bundan memnuniyet duyduklarını lisana getirdi.

– Hayallerini gerçekleştirmek için azimle çalışıyorlar

Gemi İnşaatı Programı Öğretim nazaranvlisi Dr. Eren Uyan da 3 periyot teorik bilgilerle donatılan öğrencilerin son yarıyılda haftada 5 gün tersanede çalışarak bilgi ve maharetlerini yerinde uygulama imkanı bulduğunu belirtti.

Öğrencilerden Elif Hatice Alptekin de Gemi İnşaatı Programında uygulama araçlarının epey fazla olduğuna dikkati çekerek, muhtaçlıkları olan eğitimi en ince detayına kadar aldıklarını söylemiş oldu.

Eğitimden memnuniyet duyduğunu lisana getiren Alptekin, okulun tersaneler bölgesine fazlaca yakın olmasının avantajını yaşadıklarını kaydetti.

Alptekin, “Uygulama ve teorik eğitimlerimiz epeyce verimli geçiyor. Hocalarımızın verdiği eğitimle tersanelerde uygulanan çalışmayı birebir görüyoruz. Bunun epey büyük avantajı var.” sözlerini kullandı.

Tersan Tersanesi’nde staj yapan Meryem Güneş, gemi imal kademelerini yakından gördüklerine işaret ederek, “Gelecekte bir hayalim var. Kendi adıma bir taşeron firma açmayı düşünüyorum. Onun için de alanda öğrendiğim ayrıntıları aklıma kazıyorum.” dedi.

Kaynak Teknolojisi Programı öğrencisi Ahmet Furkan Beyazıt ise Altınova Meslek Yüksekokulunun ülke çapında alanında sayılı okullardan olduğunu tabir etti.

İstihdam konusundaki avantajlarına değinen Beyazıt, “İşe başlamadan evvel bu ortamı görüp deneyimleyip çalışmanın nitekim işe başladığımızda bize fazlaca yararı olacak. Alanda bir süre çalıştıktan daha sonra kalite denetim kısmına geçip beyaz yaka olmak istiyorum.” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.