İzmir’de sağanak su baskınlarına niye oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İzmir’de sağanak su baskınlarına niye oldu
Yağmurlu günlerde su baskınlarının yaşandığı tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki birtakım sokaklar masrafların tıkanması niçiniyle bir daha su altında kaldı.

Çarşı ortasında Hisar Mescidi etrafındaki sokaklarda yaşanan taşkında kimi pasaj ve iş yerlerine dolan su, belediye takımları ve esnaf tarafınca tahliye edilmeye çalışıldı.

Çarşıda tuhafiyecilik yapan Hacı Hasan Dursun, sorunun tahlilini istediklerini belirtti.

Muhatap bulamadıklarını da kaydeden Dursun, “Hep yüzeysel çalışmalar yapılıyor. Sıkıntımız çözülmüyor. Bu durumun halledilmesini istiyorum. En ufak bir yağmurda günümüz, işimiz bitiyor. Belediyeye sesleniyorum, kim yetkiliyse bu sorunun çözülmesini istiyorum” diye konuştu.

Esnaf Uğur Yılmaz da yağış daha sonrası yaşanan su baskınları niçiniyle dükkanlarını kapatan arkadaşlarının olduğunu belirtti.

İş yerinde 14 kişinin çalıştığını anlatan Yılmaz, “Hepimiz konuta gittikten daha sonra nasıl olacak? Halimiz bu yağmurda perişan. Yağmur daha sonrası bu badireyi her vakit yaşıyoruz. Çatıdan su akmalar, brandalar yetersiz kalıyor. kimi vakit zabıtalar brandaları takıyoruz diye bize kızıyor fakat işimizi görüyor. Yapabilecek bir şeyimiz yok.” dedi.

– Arabada mahsur kalanlar kurtarıldı

Yağış niçiniyle Mithatpaşa Caddesi’nde yollarda su birikintileri oluştu. Balçova’da ise meskenlerden gelen su baskını ihbarlarına gruplar müdahalede bulundu. Burada birtakım araçların suyun ortasında kaldığı görüldü.

Bahçelerarası bölgesinde ise suyun ortasında kalan arabadaki 3 kişi, itfaiye gruplarınca kurtarıldı.

Sağanak niçiniyle yollarda oluşan su birikintileri, ana arterlerde trafikte aksamalara niye oldu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.