Kabin memuru adayları uçağı aratmayan ortamda eğitim görüyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kabin memuru adayları uçağı aratmayan ortamda eğitim görüyor
– Muş Alparslan Üniversitesinde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kısmı öğrencileri, uçuş emniyeti, emniyet kuralları, yolcu hizmetleri ve bağlantı derslerini, gerçek uçak modüllerinden oluşturulan “uçak kabin simülasyon” sınıfında işliyor.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçek uçak modüllerinin kullandığı ve uçakların orjinal ölçülerine uygun yapılan kabin simülasyonunda, öğrenciler derslerini uygulamalı görüyor.

Akademisyenler tarafınca derslerin verildiği, uçak kabinlerindeki tüm kısımların yer aldığı simülasyonda, öğrencilere ikram servisi, birinci yardım, emniyet kemeri, yolcu ağırlama ve acil durumda yapılması gerekenler öğretiliyor.

Üniversite için değerli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Polat, “Kabin simülasyonu için fazlaca emek harcadık. Simülasyonunun ortasındaki bütün kısımları eksiksiz olarak tamamladık. Bu kısımda kabin hizmetleri memurlarımız yetişiyor. Ayrıyeten sivil havacılık yer hizmetleri çalışanı de yetiştiriyoruz. Doğu Anadolu Bölgesindeki dezavantajları, avantaja çevirmek istiyoruz. Bu manada öğrencilerin bol vakitleri var. Uçak ve yer hizmetlerinden uzun müddetli istifade edebiliyorlar.” diye konuştu.

Muş Alparslan Havalimanı yetkilileriyle protokol imzaladıklarını aktaran Polat, “Öğrencilerimizi vakit zaman gerçek uçakların içine alıyoruz. Öğrencileri, hostes ve kaptan pilotlarla buluşturuyoruz. Onları en uygun biçimde yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

– “Eğitimlerini uçak ortamındaymış üzere görüyorlar”

Sivil Havacılık Ulaştırma Hizmetleri Kısmı Lideri Hekim Öğretim Üyesi Okan Türk ise kabin simülasyonunun Boeing 737, Airbus A370 uçaklarının orjinal ölçülerine göre yapıldığını söz etti.

Simülasyonda uçakta yiyeceklerin hazırlanması ve koruma edilmesi için ayrılmış kısım, tuvalet, baş üstü dolapları ve özgün koltukların bulunduğunu aktaran Türk, şunları kaydetti:

“Öğrenciler, kabin hizmetleri eğitimlerini uçak ortamındaymış üzere görüyorlar. Aldıkları teorik ayrıntılarını simülasyonda uygulama imkanı buluyorlar. Kısmımız 50 kişilik kontenjanla faaliyet gösteriyor. Öğrenci sayımız giderek artıyor. Mezunlarımız rahatlıkla iş bulabiliyorlar. Birinci mezunlarımızdan kimileri Muş Alparslan Havalimanı’nda ve havacılık şirketlerinde çalışıyor.”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper de kısmın 2019’da YÖK’ün onayıyla açıldığını, burada kendini geliştiren öğrenciler yetiştirmeye efor gösterdiklerini vurguladı.

– “Kabin simülasyonunda eğitim görmek büyük avantaj”

Öğrencilerden Ümmügülsün Ayyıldız da kısma isteyerek geldiğini bildirerek, “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kısmını okumak hayalimdi. Kabin simülasyonunda eğitim görmek büyük avantaj. Bir tertip ve kural ortasında derslerimiz işleniyor. O kurallar şahsi gelişimimize katkı sunuyor. Bu kısmı okumanın memnunluğunu yaşıyorum.” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.