Kamyon Protestosu Yayılırken, Kanada’nın Başkenti Daha Fazla Gösteri İçin Güçleniyor

Abide

Üye
OTTAWA — Kanada’da o zamandan beri ülkenin başkentini felç eden pandemi önlemlerine karşı kamyoncuların geçtiğimiz hafta Ottawa’da düzenlediği protestonun Cumartesi günü yüzlerce kamyonun daha gelmesiyle genişlemesi bekleniyordu. Kanada’nın en büyük şehri olan Toronto’daki ve o eyaletin başkenti olan Quebec City’deki polis ve yetkililer benzer gösteriler için hazırlık yaptı.

Sınır ötesi kamyoncular için aşı zorunluluğunu protesto etmek için British Columbia eyaletinden yola çıkan bir kamyon ve araba konvoyu olarak başlayan şey, salgın kısıtlamalarına ve Başbakan’a muhalefet de dahil olmak üzere bir dizi diğer siyasi nedenlere karşı genel bir protestoya dönüştü. Justin Trudeau.

Polis, Cumartesi günü Ottawa’da 1.000 ila 2.000 protestocunun 300 ila 400 kamyonla birlikte toplanacağını tahmin ediyor.

Ottawa Polisi Şefi Peter Sloly’nin açıkladığı yeni bir “dalgalanma ve kontrol altına alma stratejisi” kapsamında Cuma günü işçiler şehir merkezindeki bazı ana yolları beton bariyerlerle kapattılar. Artış, göstericilere net bir mesaj verecek: Kanunsuzluk sona ermeli” dedi. “Amacımız gösterileri sona erdirmek”

Gösterilerle bağlantılı olarak ciddi bir yaralanma veya kontrolsüz şiddet olmamasına rağmen, yine de Ottawa’nın şehir merkezini trafik, gürültü ve taciz şikayetleriyle felç ettiler.

“Yüzlerce e-posta alıyorum – ve abartmıyorum – bana “Yiyecek almak için dışarı çıktım, bağırıldım, taciz edildim” diyen yüzlerce e-posta. Caddede takip edildim, çok korkuyorum dışarı çıkamıyorum” dedi bölgenin belediye meclisi üyesi Catherine McKenney Perşembe öğleden sonra.

Bölge genelinde, geçen hafta birçok işletme kapatıldı ve bu da on milyonlarca dolarlık satış kaybına neden oldu. Açık kalanlar, il maske kurallarını uygulamak için mücadele etti.

Geçen Cumartesi günkü gösteriden bu yana şehir merkezinde yaklaşık 200 ila 250 kamyon kaldı ve taraftarlar, parklara yakacak odun yığan ve kışın popüler bir paten pisti olarak hizmet veren bir kanalın yanına küçük bir ahşap kantin binası inşa eden kamyonculara dizel yakıt sağlıyorlar. .

Ottawa’daki birçok kişi protestoları agresif bir şekilde kapatmadığı için hayal kırıklıklarını şehir polisine yöneltti. Cuma günü kuvvetlerinin çalışmasını “başarı” olarak ilan eden Şef Sloly, departmanının yaklaşımıyla ilgili artan hayal kırıklığını kabul etti.

Bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar çabalarımızın etkinliği konusunda çok çeşitli görüşler olduğunu anlıyorum, ancak bu şehri güvende tutmak için kesinlikle elimizden gelenin en iyisini yaptık” dedi. “Daha iyisini yapmalıyız, daha iyisini yapmaya kararlıyız.”

Şef Sloly, caddeleri ve otoyol çıkışlarını şehir merkezine kapatmak için ağır makinelerin kullanılacağını ve Ottawa Nehri boyunca Quebec’e giden beş köprünün hepsinin kapatılabileceğini söyledi.

Toronto’da protestocular, aynı zamanda birkaç büyük hastaneye ev sahipliği yapan şehir merkezinde bulunan Ontario eyalet meclisinde bir araya gelmeden önce alışveriş merkezlerinde toplanmayı planlıyor. Cuma sabahı, Toronto Polisi bölgenin bazı bölümlerini otobüs ve barikatlarla kapattı.

Toronto Polisi Şefi James Ramer düzenlediği basın toplantısında, polisin protesto araçlarının yasama meclisi etrafına park etmesine izin vermeyeceğini söyledi ve hastanelere veya acil servislere erişime müdahale etmeye çalışan herkesin “sıkı yaptırımlara tabi olacağı” konusunda uyardı.

İlk protesto kamyonları Cuma günü eyaletin diğer bölgelerinden Quebec City’ye gelmeye başladı. Protestocular, Cuma günü de başlayan önemli bir turizm etkinliği olan kentin Kış Karnavalı için birkaç caddenin zaten kapalı olduğunu tespit etti.

Cuma öğleden sonra eyalet mevzuatının yakınında park etmiş yalnızca beş ağır kamyon vardı, çünkü Kanada ve Quebec bayrakları taşıyan birkaç kamyonet civarda dolaşıyordu.

Yakınlardaki bir otoparkta, polis yaklaşık bir düzine kamyonette protestocularla tartışıyordu. Protestocular, polis memurları tarafından diğer dört otoparktan çıkarıldıklarını ve polisin, ısınmak ve yemek yiyebilmeleri için büyük kantin karavanlarını açmalarını zorlaştırdığını söyledi.

Kentin belediye başkanı Bruno Marchand, kentin yılda 100 protestoyla uğraştığını belirterek, polisin düzeni sağlama yeteneğine güvendiğini söyledi.

“Bir sebepleri varsa, bunu saygıyla yapmak zorundalar. Dinlenmenin ve anlaşılmanın tek yolu bu” dedi. Aksi takdirde polisler görevlerini yapmak zorunda kalacak” dedi.

Ian Austen, Ottawa’dan ve Vjosa Isai Toronto’dan bildirdi. Peter Black, Quebec City’den gelen haberlere katkıda bulundu.