Karabük Valiliğinden ‘provokatif paylaşım’ açıklaması

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Karabük Valiliğinden ‘provokatif paylaşım’ açıklaması
Valilikten yapılan açıklamada, 2007’de kurulan Karabük Üniversitesinin (KBÜ) 12 bini milletlerarası olmak üzere yaklaşık 50 bin öğrencisinin bulunduğu açıklandı.

Türkiye’de KBÜ’nün en epey memleketler arası öğrenciye sahip üniversiteler içinde yer aldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bayram namazı daha sonrası cami çıkışında çekildiği bedellendirilen görüntünün, ilimiz 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camii önünde çoğunluğu Karabük Üniversitesinde eğitim bakılırsan memleketler arası öğrencilerin olduğu, bahse husus imgelerin provokatif maksatlı kullanılmaya çalışıldığı, muhalif gruplarca görüntünün toplumsal medya üzerinden gündeme getirilerek algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmüştür. Bu tıp paylaşımların, yabancı düşmanlığını körükleyeceği ve vilayetimizde yürütülen memleketler arası öğrenci programlarına ziyan vereceği üzere yurt haricinde eğitim bakılırsan öğrencilerimizi de etkileyeceği kıymetlendirilmektedir. Karabük vilayetimizde eğitim goren öğrencilerimiz hem kendi ortalarında birebir vakitte Karabük’te yaşayan vatandaşlarımızla karşılıklı sevgi hürmet kuralları içerisinde, huzurlu bir ortamda eğitim öğretimlerine devam etmektedirler.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.