Kasapta 200, ESK’da 90 TL! Vatandaş ‘ucuz’ et kuyruğunda

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kasapta 200, ESK’da 90 TL! Vatandaş ‘ucuz’ et kuyruğunda
Kırmızı et meblağlarının yılbaşından bu yana 3 defa zamlanması vatandaşı sıkıntı duruma soktu. Vatandaş kırmızı et yemek bir yana dursun tavuk eti dahi yiyemez hale gelirken, AK Parti iktidarı tahlili bir daha ithalatta buldu. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kasaplık hayvanın birinci partisi geçen hafta Edirne’ye geldi. Kasaplık hayvanların buradan öteki kentlere dağıtılması beklenirken, Et ve Süt Kurumu mağazalarında ucuz et kuyrukları başladı.

Kasapta kilosu 200 TL’ye satılan kıyma ESK’da 90 TL satılıyor. bir daha 230 liraya satılan kuşbaşı 100, 325 lira olan biftek 135 TL’ye satılıyor. Ucuz et almak isteyen vatandaşlar bu niçinle gün ağarmadan sabahın birinci saatlerinde ESK önünde kuyruk olmaya başladı.

YILLARCA ÇALIŞTIM BUNU MU HAK ETTİM

Talebin fazla olması niçiniyle satışların kişi başı 1 kilo ile sonlandırıldığı Ankara Kızılay’daki marketin önünde saatlerce sıra bekleyen bir vatandaş, “Sabah yatağımdan kalktım, geldim burada kuyruğa girdim, fiş aldım şu anda da et almak için bekliyorum. Bu Türkiye’nin hak ettiği bir durum değil. Bizi yönetenler burada gelip durumumuzu nazaranbiliyor mu? Benim sıcak yatağımda olmam lazımdı. Sabah kalkıp, güzelce kahvaltımı yapıyor olmam lazımdı. Yiyip içip geziyor olmam lazımdı. halbuki ben sabahın köründe buraya gelmişim et kuyruğunda bekliyorum, niye? Birer kilo veriyorlarmış onu alıp gideceğiz. daha sonrasında onu 1 ay yemeye çalışacağız. Yurtharicindeki insanların televizyondan hayatlarını izliyoruz. niye ben de o ülkenin emeklileri üzere değilim. niye Meclis’tekiler ucuz yemekler yerken ben gelip burada et kuyruğunda bekliyorum. senelerca çalıştım, ülkeme hizmet ettim. Bunu mu hak edecektim ben?” dedi.

“43 YIL ÇALIŞTIM, BİRER KİLO KIYMA İLE KUŞBAŞI ALACAĞIM”

Sabah saat 05.00’te yola çıktığı için 17. sırada olduğunu söyleyen bir öbür kişi de “Yenimahalle’den yola düştüm. Birer kilo kıyma ile kuşbaşı alacağım. Meskenim kira, 7 bin lira maaş alıyorum. 3 binini kiraya veriyoruz, 4 bini ile geçin bakalım. 43 yıl çalıştım 7 bin lira emekli maaşı alıyorum. Ülke uygun yönetilmiyor. Kendimi buraya ilişkin hissetmiyorum sonları açsalar nereye olsa gideceğim” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.