Kaymakamdan Belediye Liderine ‘bağış’ yalanlaması

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kaymakamdan Belediye Liderine ‘bağış’ yalanlaması
Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapan, Kdz. Ereğli Belediye Lideri Halil Posbıyık’ın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli eğitim Yerleşkesi için bağışta bulunan hayırseverlerin paralarının pul olduğu istikametindeki açıklamalarına karşılık verdi. Kaymakam Yapan, Belediye Lideri Halil Posbıyık’ın ismini vermeden yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi; “Basın ve Yayın Kuruluşlarında ve Toplumsal Medyada yapılan kimi temelsiz haberler üzerine aşağıdaki açıklama kıymetli bir mecburilik haline gelmiştir. Şöyle ki; Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı’ na Ahmet Erman 10 Kasım 2020 tarihinde 1 milyon 500 bin TL yardım yapmıştır. Bunun için kendilerine şahsım ve Ereğli halkı ismine sonsuz teşekkür ederim. Bu para söylendiği üzere pul olmamış, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Kampüsü’ nün Mastır Planı ve Fakülteler, Kütüphane, İdari Ofis, Öğrenci Otomasyon Merkezi ve Yemekhane Blokları Projesi Yapılması İşine ilişkin proje hazırlanmasında kullanılmaktadır. Ahmet Erman’ın yaptığı bu yardım ile Kdz. Ereğli Yerleşke Projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Arıteknokent3 de Hive Tasarım Teknoloji A.Ş.’ ye 1 milyon TL + KDV meblağında ihale edilmiştir. Tıpkı projeyi bugün ihaleye çıkarırsak 5 milyon TL’ den aşağıya yapmak mümkün değildir. Bu işte devlete sağlanan yarar en az 3 milyon TL’dir. Proje yüklenici tarafınca bitirilmiş ve Vakfımıza teslim edilmiştir. Bunun karşılığında bugüne kadar yükleniciye toplam 545 bin TL ödenmiş olup, geriye kalan ölçü da önümüzdeki günlerde ödenecektir. Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı olarak Kdz. Ereğli Üniversite Yerleşkesi imali için çalışmalarımız ve hayırseverlerle görüşmelerimiz titizlikle devam etmekte olup inşallah hayli kısa müddette sonuçlandırılacaktır.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.