Kaymakamdan şehide vefa

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kaymakamdan şehide vefa
Ağrı’nın Diyadin Kaymakamı Alper Balcı ile 2019’da PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın (39) dostluğu 2014’teki hendek eylemleri sırasında başladı. O sıralar Ürgüp Kaymakamı olan Alper Balcı, İçişleri Bakanlığı tarafınca bölgede koordinatör olarak nazaranvlendirildi. Balcı bu nazaranvlendirme sırasında tanıştığı Kansuva ile sıkı bir dostluk kurdu. Operasyonlar bitmiş oldukten daha sonra da Kansuva ile arkadaşlığını sürdüren Balcı, Kansuva’nın 9 Eylül 2019’da PKK’lı teröristlerle girdiği çatışma kararı şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadı. Kansuva’nın eğitime verdiği önemi ve çocuklara olan sevgisini bilen Kaymakam Balcı, büyük bir vefa örneği sergiledi. Balcı’nın girişimiyle Diyadin’de kullanılamayan eski hastane binası yapılan tadilatla okula dönüştürüldü. Okula ise Şehit Tufan Kansuva’nın adı verildi.

‘HAYATINI ADAMIŞTI’

Diyadin Kaymakamı Alper Balcı, “10 yıl önce hendek operasyonları sırasında şehidimiz ile tanıştım. Kendisi oldukca farklı bir insandı. Benim babam, Polis Özel Harekat’ın kurucuları içindeydı. Bundan ötürü Özel Harekat Polislerine karşı ayrı bir sevgim vardı. Hendek operasyonlarında bölgede gorevlendirilmiştim. Orada, operasyonların ortasında başlayan dostluğumuz uzun seneler devam etti. Kendisi hem okullaşmaya aynı zamanda çocuklara oldukça önem verirdi. yaşamını terörle mücadeleyle ve memleketin çocuklarına yararlı olmayla geçirdi. Kendisi biroldukca arkadaşını şehit verdi. Kendisi de kahramanca şehadet şerbetini içti. Benim dostumdu, memleketin yiğit evladıydı. Adını yaşatmak için okula şehidimizin ismini verdik. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

‘AZİZ HATIRASINI YAŞATACAĞIZ’

Şehit Kansuva’nın gönüllü olarak Mardin’deki nazaranvini uzattığını anlatan Kaymakam Balcı, “Tufan Müdür’ün nazaranv süresi dolmuştu. Kendisini bir gün aradım. Batı’ya ne zaman geleceğini sordum. Bana gelmeyeceğini söylemiş oldu. ‘Buradaki insanların bana ihtiyacı var’ dedi. gorev süresi dolmuş bulunmasına rağmen dilekçe vererek nazaranv süresini uzattı. Bu sırada şehit oldu. Polis Özel Harekatçılar bu ülkenin çimentolarıdır. Bizlere düşen onların aziz hatıralarını yaşatabilmektir” diye konuştu

FURKAN NEHRİ

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.