Kılıçdaroğlu bir daha kelamlarını yenidenladı: Ya birlikte yürüyelim ya yolunuz açık olsun

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kılıçdaroğlu bir daha kelamlarını yenidenladı: Ya birlikte yürüyelim ya yolunuz açık olsun
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazetecilere yaptığı açıklamasında dünkü yankı uyandıran küme toplantısı konuşması için sorulara karşılık verdi.

-Vatanına bağlı bütün bölümleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve davet yaptım. Vatanını satanlarla hengame etmemiz lazım dedim hakikat mu gerçek.

-Yurttaşlarımı uyarmak zorundayım. Allah aşkına bana söyler misiniz milyonlarca çocuğun karanlığa mahkum edildiği ülkede ben ne söyleyeyim? Bu çocuklar nasıl okula gidiyor, nasıl besleniyor, nasıl banyo yapıyor? Ben onların yaşadığı dramı yaşamak zorundayım o konuşmayı yapmak için. Ben o dramı yaşadım ve o konuşmayı yapmak benim hakkım.

-Açık ve net Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Var olan iktidar çözemez. Bu sorunun tahlilinin tek yolu var demokratik yollarla sandığın gelmesi. Bu niçinle arkadaşlarıma söylemiş oldum, yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyrun gelin birlikte yürüyeceğiz, şayet mevcut nizamdan mutluysanız yolunuz açık olsun, ayrılın.

Gazetecilerin “Yalnız bırakıldığınızı mı düşünüyorsunuz sorusuna Kılıçdaroğlu “Hayır. Geniş kitleleri yanıma çekmeye, kitlelerin sözcüsü olmak için yaptım açıklamayı.” dedi

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.