Kitap okuyan öğrencinin tıraşını okul müdürü yapıyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kitap okuyan öğrencinin tıraşını okul müdürü yapıyor
– Erzincan’da Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır İlkokulu Müdürü Muammer Doğan, kitap okuyup özetini anlatan öğrenciyi okuldaki özel kısımda fiyatsız tıraş ediyor.

Gençlik senelerında kuaför ağabeyinin yanında çalışan Doğan, okuldaki öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek için “Kitabını Oku, Tıraşını Ol” projesini hayata geçirdi.

Okulun atıl bir kısmını kendi imkanlarıyla kuaför salonuna dönüştüren Doğan, kitap okuyup özetini anlatan öğrencilerin tıraşını fiyatsız yapıyor.

Muammer Doğan, AA muhabirine, lise senelerında okul çıkışında ağabeyinin iş yerinde kuaförlük mesleğini öğrendiğini söylemiş oldu.

– Aileler de memnun

Elindeki bu mesleği hoş bir işte kullanmak için çalışma yaptığını tabir eden Doğan, şunarı aktardı:

“Okulca bizim en değerli çalışmamız kitap okuma ve kitap okumaya teşvik. Bu proje kapsamında bu biçimde bir uygulama başlattık. Nizamlı bir biçimde kitap okuyan, ders çalışan, imtihanda âlâ puan alan, toplumsal aktiflik ve aktiviteye katılan çocuklar benim yanıma geliyor. ‘Ben kitabımı okudum.’ yahut ‘Şu aktifliğe katıldım ve bir tıraş olmayı hak ettim.’ diye söylüyorlar. Bu vesileyle biz de gelip çocukları şad ediyoruz. Bu sayede çocuklarımız daha epeyce kitap okumaya başladı ve büyük bir yararını gördük.”

Doğan, projeden daha sonra ailelerden çocukların kitap okumalarının arttığı istikametinde dönüşler almanın memnunluğunu yaşadığını belirtti.

– “Öğrencilerin okula bağlanmalarına vesile oldu”

İl Ulusal Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilerin ömrüne dokunmanın kıymetine işaret etti.

Okulda öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının artırılması için farklı bir uygulama yapıldığına işaret eden Gün, “Burada en epey kitap okuyan, okuduğu kitapları gelip anlatan, kahramanları ve oradaki kahramanların karakteri ile ilgili olarak farklı bakabilen öğrencilerimizin saç tıraşı okul müdürümüz tarafınca rastgele bir fiyat alınmaksızın yapılmaktadır. Bu tıraş, öğrencilerimizi okula farklı çalışmalarla aidiyet hisleriyle bağlanmış olmalarına vesile olmakta.” diye konuştu.

Öğrencilerden Abdulkadir Polat da bu uygulamayı okulda başlatan Doğan’a teşekkür ederek, “Ben evvelce ayda bir kitap bitiriyordum artık haftada bir kitap bitiriyorum. Ayda artık beş kitap bile bitirebiliyorum. Yani saçımız uzayınca geliyorum, kitabımı bitiriyorum ve müdür beyefendiye ‘Ben kitabımı okudum, tıraş olmak istiyorum, saçlarım uzadı.’ diyorum. O da geliyor saçımı kesiyor.” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.