Kıyıköy Belediyesindeki ‘rüşvet’ savına ait davanın görülmesine devam edildi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kıyıköy Belediyesindeki ‘rüşvet’ savına ait davanın görülmesine devam edildi
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tolga Ö. ile Murat A. katıldı. Sevinç ile Vilayet Genel Meclisi Üyesi ve CHP Vilayet Lider Yardımcısı Cem T’nin de ortalarında bulunduğu öbür sanıklar duruşmaya katılmadı.

Gelen dokümanların okunmasıyla başlayan duruşmada, İçişleri Bakanlığı müdafisi, Bakanlık ismine duruşmaya katılma talebinde bulundu.

Tolga Ö, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Bir kısım taraf avukatları gelen evraklara ait savunma yaparken, isimli emanette tutulan imaj alma süreçleri tamamlanarak cürüm ögesine rastlanmayan dijital gereçlerin sanıklara teslim edilmesi talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tüm sanıklar hakkında uygulanan isimli denetim kararlarının devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki isimli denetim kararlarının devamına karar vererek, İçişleri Bakanlığı müdafisinin katılma talebi ile avukatların dijital malzemelerin sanıklara teslim edilmesi taleplerini kabul etti.

Ayrıca heyet, İçişleri Bakanlığına yazılan müzekkereye ait karşılığın beklenmesine, yeni bildirilen şahitlerin huzurda dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın 23 Eylül 2022 tarihindeki celsesinde Cem T. ve Tolga Ö’nün, 18 Kasım 2022 tarihindeki celsesinde ise Nadir Sevinç’in isimli denetim kararları uygulanarak tahliyesine karar verilmişti.

– İddianameden

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca bakılırsavden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Lideri Seçkin Sevinç’in de ortalarında olduğu 12 sanık hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar mahpus istemiyle hazırlanan iddianamede, Sevinç’in kimi işletme ve vatandaşların talepleri ile imara yönelik tespit edilen usulsüzlüklerin görmezden gelinmesi karşılığında rüşvet aldığı belirtiliyor.

Sevinç’in imara alışılmamış olduğu tespit edilen yapının yıkılmaması, inşaat ruhsatı ve elektrik projesi için müsaade verilmesi üzere talepler karşılığında rüşvet istediği öne sürülüyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.