Kömürlükten çıkardığı Vosvos’a 120 bin TL harcadı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kömürlükten çıkardığı Vosvos’a 120 bin TL harcadı
Çocukluğundan beri Vosvos sahibi olmak isteyen Doğukan Özkara, 2019 yılında İstanbul’da bir kömürlükte atıl biçimde bulunan 1970 model Volkswagen arabası 8 bin 500 liraya aldı. Tavanında ve kaportasının çeşitli yerlerinde çürükler olan Vosvos’u alımlı ile Zonguldak’a getirten Özkara, ailesinin de dayanağıyla aracın onarımına başladı. Motoru hariç şimdi her kesimi yenilenen Vosvos bej rengine boyandı. Vosvos yaklaşık 120 bin lira harcanarak yenilendi.

Restorasyon sürecinin başlarında ustalardan randevu almakta zorlandığını belirten Özkara, süreçlerin 1,5 yıldan fazla sürdüğünü söyleyerek, ‘Bu otomobilin birfazlaca kesimi yurtharicinden geldiği için en çok modül tedarikinde zorlandık. Yenilemeye çabucak başlayamadık kaporta ve boya ustalarımız bizi bekletti. Bizim de maddi kaynaklarımızı toplamamız gerekiyordu. Zorlandık lakin bunu yapmak bizim için epeyce önemliydi’ dedi.

Çocukluk senelerında babasının arkadaşlarının otomobillerine binerek Vosvos sevgisi başlayan ve hayalini kurduğu Vosvos’una kavuşan Özkara, ‘Yolda giderken herkes bana selam veriyor. Herkes bakıyor ve bu beni epeyce keyifli ediyor. Biroldukça beşerle tanıştım. Bu otomobil 1970 model olduğu için klasik olarak geçiyor. Klasik olduğu için de benim için hayli bedelli bir otomobil. Çocukluk hayalimi gerçekleştirmek benim için fazlaca kıymetliydi. Gerçekleştirdiğim için kendimle gurur duyuyorum. Çok memnunum, bunun bir tanımı yok.’ diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.