Köy Hayat Merkezi, çocuklara eğitim yuvası bayanlara da gelir kapısı oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Köy Hayat Merkezi, çocuklara eğitim yuvası bayanlara da gelir kapısı oldu
Ülke genelinde olduğu üzere Bingöl’de de Ulusal Eğitim Bakanlığınca yürütülen proje çerçevesinde atıl durumundaki okullar, Köy Ömür Merkez’lerine dönüştürüldü.

Dönüştürülen okullardan biri olan ve merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Kuruca köyünde bulunan Köy Hayat Merkezi’nde ana sınıfı ile 1. ve 4. sınıf öğrenciler eğitim görürken, Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen el sanatları, giysi, dikiş, nakış kursunda da yöredeki vatandaşlar mesleksel eğitim alıyor. Köy Hayat Merkezi’ndeki öğrenciler ders ortalarında tarımdan spora birfazlaca alanda vakit geçirirken, bayanlarda kurslarda öğrendiği el emeği göz ışığı eserleri satarak mesken iktisadına katkıda bulunuyor.

Köy Hayat Merkezi’nin 6 kişiyi istihdam ettiğini lisana getiren Müdür Rezzan Hansu, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın yürütmüş olduğu proje çerçevesinde bakımsız olan okulumuz, yine onarıldı ve epey hoş bir hayat alanına dönüştürüldü. Burada çocuklarımız bir taraftan eğitim görürken, bayanlarda el emekleriyle hem kendilerine hem etraflarına hayli hoş eserler çıkarıyor. Kursa gelen bayanlar, her şeyi öğrenebiliyor. El sanatları ve giysi kursunda sıradan güzeller. Kendim de şahit oluyorum ve yakından takip ediyorum. Burada 6 şahsa istihdam sağlanmış durumda. Bu da hem bizim için hem köy halkı için tıpkı vakitte bayanlar açısından epey hoş bir şey. Günlerimiz de dolu dolu geçiyor bizler ve çocuklar için” dedi.

Öğrencilerin ders ortalarında sportif aktiviteler yaptığını da belirten Hansu, “Çocuklar burada bütün dersleri görüyor. Sınıf öğretmeni olduğum için bütün dersleri vermeye çalışıyorum. Onun haricinde toplumsal alanları fazlaca geniş. Spor alanından tarım alanına, survivor parkuru var ve çocuklar oralarda oyunlarını da oynuyor” biçiminde konuştu.

Köy Ömür Merkezi’ndeki kursta bayanlara eğitim veren usta öğretici Zeynep Çağırman ise, “Burası ömür merkezi olduktan daha sonra hoş bir ortamımız oldu. Öğrenciler ve velilerimiz bir ortada. Her kursiyer kendi muhtaçlıklarını gideriyor, nevresimlerini yapıyorlar, dışardan sipariş alıp getirip yapabiliyorlar, satabiliyorlar ve kendi gereksinimlerini gideriyorlar. Hoş ve güzel bir ortamımız var, onları için de hobi oluyor” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.