Kovid 19 geçiren çocuklarda 15 gün ortasında belirtiler ortaya çıkıyor!

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kovid 19 geçiren çocuklarda 15 gün ortasında belirtiler ortaya çıkıyor!
İZMİR Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nden Prof. Dr. İlker Devrim, serviste Covid-19 niçiniyle yatan 12 hastanın 8’inin 12 yaş ve üzeri, 4’ünün ise 1 yaş altı olduğunu belirterek aşı çağrısı yaptı. Devrim, “Özellikle 12 yaş üstü çocukları korumak için aşının mutlaka yapılmasını öneriyorum” dedi.

SBÜ Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nde şu an Covid-19 niçiniyle yatan 12 hasta bulunduğunu, 8’inin 12 yaş ve üzeri, 4’ünün ise 1 yaş altı olduğunu belirten Prof. Dr. Devrim, “12 yaş üzerindeki çocuklarda yetişkine benzer akciğer tutulumları ile giden, gayet uzun süre yatış gerektiren Covid-19 enfeksiyonlarını görüyoruz. 12 yaş üstü çocukları korumak için aşının mutlaka yapılmasını öneriyorum” diye konuştu.

Aşılar güvenli

Yüz yüze eğitim için aşı şart

Covid-19 daha sonrası genellikle 15 günden itibaren yüksek ateş, kalp tutulumu ya da solunum kuvvetliğü gibi durumların gelişebildiğini kaydeden Prof. Dr. Devrim, ‘MIS-C’ adı verilen bu sendromun 15’inci günden itibaren ya da 1-2 ay arasında ortaya çıkabileceğini söylemiş oldu. Bu sendroma sahip hastalarda yoğun bakıma gidiş oranlarının daha yüksek olduğunu belirten Devrim, özellikle kalp yetmezliği gibi kalbin kaslarını tutan bu sendromun tamamen Covid-19 geçirmiş çocuklarda görüldüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Devrim, “1 yaş altındaki hastalar özellikle beslenme kuvvetliğü, yüksek ateş, kilo alamama ve benzer solunum problemleriyle geliyor fakat onlarda 12 yaş üzerindeki çocuklar gibi akciğer bulgularını oldukça fazla görmüyoruz. Özellikle 1 yaş altı çocuklarda genel bir halsizlik, ateş ve beslenememe problemlerini görüyoruz. Yüz yüze eğitimin devam etmesi için tüm öğretmenlerin aşılanmasını öneriyoruz. Özellikle velilerimizin de rol model olarak aşılamaya destek olmalarını istiyoruz çünkü yüz yüze eğitimin devam etmesi için 12 yaş üstü çocukların mutlaka aşılanması lazım” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.