Kreş skandalında yeni gelişme: Yönetimciler, yöneticileri kandırmış

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Kreş skandalında yeni gelişme: Yönetimciler, yöneticileri kandırmış
ÇOSB İdare Şurası Lideri Eyüp Sözdinler, ÇOSB kreşinde öğretmenlerin çocuklara uyguladığı şiddete ait basın toplantısı gerçekleştirdi. ÇOSB Lideri Sözdinler, basın toplantısında bu manzaraları birinci defa ortaya çıkaran İhlas Haber Ajansı muhabirine teşekkür edip, kreşin idarecileri tarafınca güvenlik kamerası imajlarıyla ilgili aldatıcı bilgilendirildiklerini belirterek, “Yoksa bizim de bundan haberimiz olmayacaktı” diye konuştu.

“Gözyaşlarıma hakim olamadım”
Sözdinler açıklamasında, “Öncellikle sizin karşınıza bu biçimde bir olayla çıktığımız için 4 torun sahibi bir dede olarak hayli üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bin bir emekle kurduğumuz Özel Çerkezköy Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakımevimizde yaşanan olaylar ve imgeleri izlerkilk evvel kendi torunlarımı düşünerek gözyaşlarıma hakim olamadım. Sahiden çok sinirlendim. Kreşimize çocuklarını emanet eden aileler kadar ben de epey üzgünüm. Hem bir baba tıpkı vakitte bir dede olarak. Lütfen bu konuşmalarımızı kendini aklamak isteyen bir endüstricinin kelamları üzere dinlemeyin. Kreşimizde yönetimci diye atadığımız idarecilerin kelamlarına güvenerek maalesef bu süreçlere geldik. ‘niçin denetlemediniz?’ diyebilirsiniz, malumunuz biz her şeye yetişemiyoruz maalesef. Birtakım işlerimizi de profesyoneller aracılığıyla yönetiyoruz” biçiminde konuştu.

“Öğretmenin bakılırsavine son verilmesini talep ettim”
Halihazırda 236 çocuğun kreşte eğitim aldığını lisana getiren Sözdinler, “Kreş bakımevimizde 2021 Aralık ayında, yaşanan olumsuz bir olayla velinin şikayeti üzerine kamera imgelerini incelettirdim. Velimizin bulunduğu şikayet konusunda çocuğun bir kurdele ile oyun gayeli bağlandığı söylense de imgeleri kendim de izledikten daha sonra derhal öğretmenin bakılırsavine son verilmesini talep ettim. Öğretmeni işten çıkardık ve ailesi de savcılığa cürüm duyurusunda bulundu. Biz de aslına bakarsanız savcılığa imajları gönderdik. Lakin maalesef bu öğretmen savcılığa başvurarak bizim hakkımızda ve aileler hakkında gereksiz bir şikayette bulundu. Mahkeme imgeleri izledikten daha sonra bunun kabahat teşkil edecek bir imaj olmadığını söylemiş oldu ve işe iade sonucu verdi. tekrar ne kıymetine olursa olsun bu öğretmeni nazaranvlendirememe sonucu aldık” tabirlerini kullandı.

İHA muhabirine teşekkür
Sözdinler, “Ama ardından geçtiğimiz 2022 Ağustos ayında çocuklara sert davranıldığı belirtilen kreşimizde, bir sınıftan 7 velimiz şikayete gelmiş; bu veliler bununla birlikte savcılığa şikayette bulunmuşlar. Kamera imgeleri savcılığa ulaştırılmış. Bütün kalbimle açıkça söylüyorum, burada bir idare zafiyeti var. Zira ‘Kamera imgeleri incelendi mi?’ diye sorulduğunda idare tarafınca, ‘Efendim idare tarafınca bütün yönetimciler olarak inceledik. Rastgele bir aksiliğe rastlamadık’ denmesi üzerine bu idarecilere güvenilmiş. Ha yanlış yapılmış. Kreşte olanların aması fakatı yok” diyerek, bunu ortaya çıkaran İhlas Haber Ajansı muhabirine teşekkür edip, “Yoksa bizim de bundan haberimiz olmayacaktı” biçiminde açıklamada bulundu.

Çocukların canlı izlenebilmesi için teşebbüslerde bulunacak
Savcılığın soruşturmasını beklediklerini söz eden Sözdinler, “Aradan yaklaşık 4 ay üzere bir vakit geçti. Ben bunu duyunca, telefon açıp derhal bu 2 öğretmenin bakılırsavden alınmasını, gerekirse yönetimin, müdürün, yardımcısının, yönetimin hepsinin bakılırsavden alınmasını talep etmiştim. İmgelerden daha sonra da bu arkadaşların vazifelerine son verildi. Kreşteki yönetimin bize ilettiğine nazaran imajlarda rahatsız edici bir şey olmadığına yönelik aldatıcı bilgiler bizleri bu noktaya getirdi. Kurumumuzda olağan kaidelerde zarurî olmadığı biçimde mevzunun hassasiyeti ve kreşe verdiğimiz değere binaen 100 günlük kamera kayıtları devamlı koruma edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kreşimizdeki sınıflara ait kamera kayıtlarının velilerimizce mevzuatın el verdiği ölçüde kendi çocuklarını canlı olarak izleyebilmeleri, bir daha bu hususta şahsi Dataları Müdafaa Kanunu’na nazaran kimi mahzurlar var. Ancak size kelam veriyorum; bu mevzuda tüm teşebbüslerde bulunacağım ve bu altyapıyı oluşturacağım. Gerekirse de geriye dönük kayıtları bir daha de veliler talep ettikleri biçimde kendilerine sunmak bizim bakılırsavimiz olacak. İdare olarak düşündük; bu vahim hadiselerden daha sonra kreşi kapatmak gerekir mi? Bence kreşi kapatmak en kolay yoldu. Lakin burada mağdur olacak 236 tane velimiz var. Bunları düşünerek, bu işi düzelterek ne değerine olursa olsun devam etmeye karar verdik. Halihazırda eğitim bakılırsan 236 çocuğumuz var. Ne olursa olsun bütün tedbirleri alıp devam etmeye karar verdik” diyerek açıklamasını noktaladı.
Toplantıya, ÇOSB Lideri Sözdinler’in yanı sıra, idare heyeti üyeleri Fatih Elay, Natan Yakuppur ve Ahmet Temiroğlu katıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.