Mardin’de elektrik dağıtım grubuna hücum: Köylüler aracı ateşe verdi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Mardin’de elektrik dağıtım grubuna hücum: Köylüler aracı ateşe verdi
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ekonomik ömrünü doldurmuş elektrik iletim sınırları, direk, kaçak kullanmasın önüne geçmek için pano ve aydınlatmaları yenileme çalışmaları yapmak isteyen elektrik dağıtım şirketi gruplarına bir küme taşlarla saldırdı. Akında 5 işçi yaralanırken, ateşe verilen bir vazife aracı kullanılamaz hale geldi. Ersoylu Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde çalışma yapmak isteyen gruplar, çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kümenin saldırısına uğradı. 5 çalışanın çeşitli yerlerinden yaralandığı akından daha sonra olay yerine fazlaca sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Yaralanan çalışanlar hastaneye kaldırılırken, polis saldırganları biber gazı sıkarak dağıttı. Olayın yaşandığı mahallede dağıtım şirketine ilişkin araçlardan biri çalışmaları engellemek isteyen bir kişi tarafınca ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. Taşların isabet ettiği öteki 4 araçta da maddi hasar meydana geldi. Aracı ateşe veren şahıs ise emniyet güçleri tarafınca gözaltına alındı.

Mahallede elektrik şebekesi yenileme çalışmaları alınan güvenlik önlemleri daha sonrasında devam etti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.