MEB, okulların gereksinimleri için 3 milyar 750 milyon lira gönderdi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
MEB, okulların gereksinimleri için 3 milyar 750 milyon lira gönderdi
Leblebici, Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık İlkokulu’nda İlköğretim Haftası ötürüsıyla düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının iyi olmasını diledi.

Bu yıl birinci kez birinci ve ortaokullara, paklık, kırtasiye, küçük tamirat ve okulun donatımı ile öğretim gereçleri üzere muhtaçlıklarının karşılanabileceği bütçeyi direkt gönderdiklerini anlatan Leblebici, şöyleki konuştu:

“Okullarımızın finansmanı, altyapılarına yapılan yatırım, taşımalı eğitim, fiyatsız ders kitapları, yardımcı kaynaklar, okul kütüphaneleri üzere biroldukça vilayette yapılan bu güzelleştirmelerle, erişim, eşitlik, kapsayıcılık, kalite ve verimlilik üzere prensiplere ulaşılmasında kıymetli gelişmeler elde ettik. Bu kapsamda, kırtasiye, paklık, donatım ve küçük tamir için vilayetlere 3 milyar 750 milyon lira gönderdik. Bunun büyük bir kısmı harcandı, başka kısmı da harcanıyor. 153 milyon ders kitabı, 100 milyon yardımcı kaynak öğrencilere dağıtılmış durumda.”

Leblebici, “Bu yıl bir daha kütüphanesiz okul bırakmadık ve kütüphanelere 80 milyona yakın kitap ulaştırdık. Okullardaki bilişim teknolojileri laboratuvarlarını geliştirdik ve 24 bin bilgisayar ek ettik. Bu yıl 1450 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı hizmete alındı. Uğraşlarımız eğitim sistemini daha ileriye götürmek içindir.” dedi.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu da vilayet genelinde 230 okulda, 51 bin 144 öğrenci ve 4 bin 144 takımlı öğretmenin ders başı yaptığını kaydetti.

Öğrenciler tarafınca şiirlerin okunduğu ve halk oyunu gösterisinin sunulduğu merasimin akabinde Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, birinci ders zilini çaldı.

Tekbıyıkoğlu, Leblebici ve Kırıkkale Belediye Lider Yardımcısı Vedat Genç, sonrasındasında sınıfları gezerek öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.