MEB şube müdürleri prestijlerini istiyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
MEB şube müdürleri prestijlerini istiyor
İşte MEB Şube müdürlerinin yayımladığı açıklama

Şube Müdürlüğü Ulusal Eğitim Bakanlığının gerek merkez teşkilatının gerekse taşra teşkilatının en kıymetli meslek basamaklarındandır. Bulundukları bakanlık ünitelerinde hafızadır, taşıyıcı kolondur.

*Şube Müdürleri “Eğitimcidir”, “Öğretmendir”.
MEB’in Şube Müdürlerinin neredeyse tamamı öğretmenlikten iştirakin muhakkak kurallara bağlı olduğu meslek imtihanlarıyla bulundukları makamlara gelmiştir. Öğretmen ve okul idarecisi iken Eğitim-Öğretim Hizmetleri sınıfına tabi olan Şube Müdürleri Genel İdari Hizmetler Sınıfına alışılmış olmaktadır. yıllar ortasında kısım kısım eğitim öğretim sınıfının mali ve özlük haklarında yapılan iyileştirmelerden eğitimin ortasında, “eğitimci”,”öğretmen” olmalarına karşın yararlanamamışlardır. Bu da günün sonunda Kamu hiyararişisinde “ücret dengesizliğini” oluşturmuştur. 2023 Ocak ayından itibaren uzman ve baş öğretmenlik haklarından yoksun kalma fiyat dengesizliğini güzelce bariz hale getirecektir. Amiyane tabirle “üstler astlarından az maaş alır hale gelecektir.”

MEB”in teşkilat yapısındaki bu sorun en çok şube müdürlerini etkilemektedir.

MEB SubeMüdürleri 103 Bin Twitle Ülke Gündeminde

Şube Müdürleri durumun vehametini yetkililerin gündemine almak için yaklaşık bir yıldır kendilerine yakışır yöntem ve erkanlarla seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Mahallî ve ulusal karar alıcılarla ve meslek örgütleriyle irtibata geçmekte, bakanlığa taleplerini ileten yazılı müracaatlar yapmakta, günümüzde hak arama platformu haline dönüşen toplumsal medyada durumlarını söylemektedirlar.

Biroldukca kere talepleri Twitterda tt olup, Türkiye gündemine gelmiştir. Birebir mecra üzerinden yerel- ulusal meslek örgütleri liderleri, birtakım politikler, akademik çevreler bu sese ses vermiştir. bir daha 15 Aralık Perşembe Twitterda ülkenin siyasetinin sıcak gündemine karşın #MEBSubeMüdürleri başlığı 103 bin twit ile tt olmuş, gündeme üst sıralardan girmiştir. MEB Şube Müdürleri sorunu ortaya koymakta tahlil yollarını da sunmaktadırlar.

*Çözüm Önerileri
1- Şube Müdürü meslek yapmış öğretmendir.Bu niçinle Şube Müdürüne uzman öğretmen ve baş öğretmen olma hakkı tanınmalıdır.
2- Şube müdürüne haftalık en az 40 saat ek ders ödenmelidir.
3- Şube müdürünün özel hizmet tazminatı arttırılmalıdır.
4- Şube müdürüne makam tazminatı ödenmelidir.
5- Yakın periyotta Şube Müdürünün uhdesinden alınan disiplin amirliği yetkisi, okul/ kurum yönetimci ve öğretmenlerini de kapsayacak biçimde genişletilerek iade edilmelidir.bu biçimdece Şube Müdürünün her geçen gün kaybolan prestiji iade edilmiş olacaktır.
6- Şube müdürünün bir alt bakılırsav unvanı okul müdürü olarak tanımlanmalıdır. bu biçimdece nazaranvi bırakması yahut nazaranvden alınması durumunda Okul Müdürü olarak atanmalıdır.

Meb Şube Müdürleri Platformu

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.