MEB’den 2021 yılında okullara 8,7 milyar liralık bütçe

hadicanim

Aktif Üye
Ulusal Eğitim Bakanlığı; okulların elektrik, yakıt ve su gereksiniminden paklık gereçlerine, tamir, donatım ve kırtasiye gereksinimlerinden laboratuvar gereksinimlerine kadar hayli geniş bir alandaki muhtaçlıklar için 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandı.

Ulusal Eğitim Bakanlığı, okulları güçlendirmek için bütçeden okullara daha fazla kaynak ayırmayı ve bilhassa gereksinime bakılırsa bütçe tahsis süreçlerini 2021 yılında uygulamaya soktu. Bu kapsamda okulların elektrik, yakıt ve su gereksiniminden paklık gereçlerine, tamir, donatım ve kırtasiye gereksinimlerinden laboratuvar gereksinimlerine kadar epey geniş bir alandaki gereksinimler için 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandı.

Bu kapsamda 2021 yılında okullarda kırtasiye, yayın, baskı ve ofis gereçleri alımı için 720 milyon 458 bin liralık bütçe kullanıldı. Su tüketimi ve paklık gereçleri alımı için 845 milyon 464 bin lira kullanıldı. Başka taraftan yakacak, akaryakıt, elektrik ve haberleşme masrafları için 1 milyar 652 milyon liralık bütçe kullanıldı. Okulların laboratuvar gereci ile kimyevi ve temrinlik materyal alımları, mamul mal alımları, küçük tamirat ve donatım alımları için 2021 yılında 5 milyar 625 milyon lira kullanıldı.

Mevzu ile ilgili bir kıymetlendirme yapan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söylemiş oldu: “Bakanlık olarak okullarımızın tüm muhtaçlıklarını karşılamak için azami uğraş gösteriyoruz. Okullarımızın elektrik, su ve yakıt üzere temel muhtaçlıklarının tamamını vaktinde ödediğimiz üzere okullarımızın öteki muhtaçlıklarını da azamî düzeyde karşılıyoruz. Bilhassa 2021 yılından itibaren okullarımızın gereksinim durumuna bakılırsa eğitim ortamlarını zenginleştirmeye, muhtaçlığı fazla olan okula daha fazla bütçe göndermeye itina gösteriyoruz. Bu yaklaşımımızı 2022 yılında da sürdürmeye kararlıyız. Emelimiz, bir taraftan okullarımızın rastgele bir dış kaynağa muhtaçlık duymadan ayakları üzerinde durmasını sağlamak öbür taraftan okullar ortası imkân farklılıklarını azaltmak için muhtaçlık durumuna bakılırsa faal ve verimli bir biçimde kaynak kullanmasını sağlamak. bu biçimdece her bir okulumuzun öğrenci, öğretmen ve yöneticileri için daha sağlıklı bir okul iklimine kavuşmasını destekleyeceğiz ve mevcut okul iklimini daima iyileştirmeleri için takviyelerimiz giderek artacak.”

Hibya Haber Ajansı