Meşher ve MUBI, direktör bayanların sinemalarını sanatseverlerle buluşturuyor

hadicanim

Aktif Üye
Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Bayanların Yüzyılı sergisi ile Türkiye’de hayatış ve yaratmış sanatçı bayanların yapıtlarından bir seçkiye yer veren Meşher’in MUBI ile devam eden işbirliği kapsamında, direktör bayanların sinemaları fiyatsız olarak izlenebiliyor.

İstiklal Caddesi’nin sanat durakları içinde yer alan Meşher’in, Çiğdem Simavi hâmiliğinde ve ÜNLÜ & Co sponsorluğunda düzenlediği Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Bayanların Yüzyılı sergisi devam ediyor. Küratörlüğünü Deniz Artun’un üstlendiği stant, yaklaşık 1850–1950 içinde Türkiye’de hayatış ve yaratmış 117 sanatçı bayana ilişkin 232 yapıta mesken sahipliği yapıyor. İsmini Şükran Aziz’in stanttaki bir kitabından alan Ben-Sen-Onlar, sanat tarihinde kaydı bulunmayan bayanların yapıtlarını bir ortaya getirirken kolektif bir “biz” için de davette bulunuyor. Bu davet kapsamında Meşher ve MUBI içinde yapılan işbirliği yeni sinemalarla sürüyor.

Direktör bayanların çektiği 12 sinemadan oluşan özel bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturan Meşher ve MUBI, sinema seçkisini güncelledi. Yeni seçkide Kıvılcım Akay, Justine Triet, Suzanne Lindon, Manele Labidi, Chloe Zhao, Kim Bora, Joanna Hogg, Agnes Varda ve Ceylan Özgün Özçelik’e ilişkin eserler yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı