MHP’li Özdemir’den İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Soyer’e reaksiyon

dunyadan

Global Mod
Global Mod
MHP’li Özdemir’den İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Soyer’e reaksiyon
Özdemir, Kayseri Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” programında yaptığı konuşmada, dün 9 Eylül’de “CHP zihniyetinin çarpıklığının, teslimiyetçiliğinin ve kirliliğinin” kendisini bir öbür yerde daha gösterdiğini belirtti.

Belediye Lideri Soyer’e reaksiyon gösteren Özdemir, şunları kaydetti:

“Çok daha ağır yanıtlar verilebilir lakin Milliyetçi Hareket Partisinin kendi nezaketi ve Türk milletinin feraseti eminiz ki bu ağır karşılıklar karşısında muhataplarına demokratik teamüller mucibince vakti saati geldiğinde gereken yanıtı ulaştıracaktır. Ama şunu söz etmemiz lazım, 9 Eylül 1922 bir barış değil, Türk milletine dayatılmaya çalışılan işgalin, Türk milletine dayatılmaya çalışılan soykırımın, Türk milletine karşı gerçekleştirmeye çalışılan tecavüzlerin ve bütün bu karanlık hareketler karşısında Türk milletinin azminin, kendi eliyle aldığı, kendi bileğinin gücüyle, hakkıyla vatanını kurtardığı, azimli, kutlu, kıymetli fetihlerden yalnızca bir adedidir. Bunun manasını bilmeyenler, denize döktüğümüz Yunanlıların arta kalanlarıysa işte bunun hesaplaşmasını 2023’te daima birlikte yapmak durumundayız.”

Ege Denizi’ndeki adalar meselesine da değinen Özdemir, milletlerarası mutabakatları hatırlattı.

1923 Lozan Barış Antlaşması ve 1947 Paris Antlaşması mucibince ana vatanlarına yakın coğrafyalarda bulunan ada, adacık ve kayaların askerden ve silahlardan arındırılması suretiyle Yunanistan’ın kullanmasına bırakıldığını anımsatan Özdemir, bu ülkenin karasularını 3 milden 6 mile yükseltmesi ile başlayan ve bugünlerde ada, adacık ve kayalıkları silahlandırılması, asker konuşlandırılması ile açık bir tehdidin ortada olduğuna dikkati çekti.

Özdemir, şunları kaydetti:

“Bu aksiyonlar karşısında Türkiye haklı duruşunu ortaya koyuyor. Yunanistan bu biçimde devam ederse, vakit zaman biliyorsunuz milletlerarası hava alanında gerek eğitim faaliyeti icra eden gerekse kendi ya da NATO faaliyetlerini icra eden savaş uçaklarımıza tacizde veyahut saldırgan teşebbüslerde bulunuyor. Aklını kaçırmadıysa Yunan hükümeti yahut Yunanistan’da hala aklı başında birileri kaldıysa şöyleki bir yüzyıl öncesine gidip bu milletle latife yapılmayacağı gerçeğini öğrenmeleri lazım. Zillet cephesine bakıyorsunuz, Cumhur İttifakı bu anlayışı ortaya koyarken, zillet ittifakının ağzını Ege Denizi’yle ilgili bıçak açmıyor. Kof ve boş cümlelerle vakti geçirmekten öteki rastgele bir tavır takınmıyorlar doğrusu.”

Programda MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve MHP Vilayet Lideri Adnan İncetoprak da birer konuşma yaptı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.