Microsoft 365: Windows 10'dan destek sona ermesinden sonra destek

hadicanim

Aktif Üye
Microsoft, işletim sisteminin bitiminden sonra Windows 10 altında Microsoft-365 uygulamalarının nasıl kullanılacağını açıkladı. SPOILER: 14 Ekim 2025'te Windows 10'un desteğinin resmi sonundan sonra bile, Microsoft-365 uygulamaları eski işletim sistemi altında destek almalıdır-ancak kısıtlı.

İlk olarak, Microsoft bir destek makalesinde, Windows 10 Windows 10 destek sonuna ulaştığında doğal olarak Word gibi uygulamaların çalışmaya devam ettiğini açıklar. Bununla birlikte, desteklenmemiş bir işletim sisteminin kullanılması, MS-365 uygulamalarında performans ve güvenilirlik kayıplarına yol açabilir. Bu nedenle, Windows 10'da hala MS-365 uygulamalarını kullanan kuruluşlar Windows 11'e geçmelidir.

Microsoft'tan Hareketli Yardım: Genişletilmiş Güvenlik Güncellemeleri

Microsoft, “Windows 11'e geçişte güvende kalabilmek için Microsoft, Windows 10'un desteğin sonuna ulaştıktan sonra üç yıl boyunca Windows 10'daki Microsoft-365 uygulamaları için güvenlik güncellemeleri sağlamaya devam edecek.” “Bu güncellemeler standart güncelleme kanalları tarafından verilir ve 10 Ekim 2028'de sona erer.”

Bununla birlikte, Microsoft, ürünler yaşam döngülerinin sonuna ulaştığında her zamanki gibi desteği sınırlar. Geçerli bir MS-365 aboneliğine sahip müşteriler destek durumları açmaya devam edebilir. Bununla birlikte, MS-365 uygulamaları Windows 10 altında çalışırsa, aşağıdaki kısıtlamalar geçerlise: Sorun yalnızca Windows 10 veya Windows 10'un genişletilmiş güvenlik güncellemeleri (ESU) ile gerçekleşip gerçekleşmediğinden ve Windows 11 altında değil, Windows 10 veya Windows 10'un altındaki sorunlar, etkilenenlerin Windows 11'e geçmesini isteyecektir.

Müşteriler Windows 11'e geçemezse, destek yalnızca sorun sağlama için destek sağlar. Teknik karşı önlemler kısıtlanabilir veya hatta mevcut olmayabilir. Windows 10'daki (ESU ile veya ESU'suz) MS-365 uygulamaları için destek durumları, bir hatayı bildirme veya diğer ürün güncellemeleri talep etme seçeneğini içermez. Son destek sonu, ESU programındaki genişletilmiş Windows 10 desteğinin sonuna denk gelir.

Bu tür kısıtlamalar Microsoft'ta yaygındır. Örneğin, Windows 8.1 Destek Sonunun sonunda Microsoft, Microsoft Office 2019'un desteğini de açıklamıştı ve işletim sistemi altındaki yeni olanların, modası geçmiş işletim sistemi ile ilgili olduğunu açıkladı.

(DMK)