Minimum fiyatta takvim muhakkak oluyor: Kritik toplantı bugün

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Minimum fiyatta takvim muhakkak oluyor: Kritik toplantı bugün
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği taban fiyat görüşmelerine sayılı günler kaldı.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, Türk-İş ve TİSK liderleriyle görüşecek.

Takvim bugün muhakkak oluyor

Minimum Fiyat Tespit Kurulu’nun çalışma takviminin bu görüşmede netleşmesi bekleniyor.

Pekala taban fiyatın belirlenmesinde süreç nasıl ilerleyecek ?

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim nazaranvlisi Tarkan Güçlü, taban fiyat süreciyle ilgili şunları söylemiş oldu:

“Masaya oturulduğunda tarafların beklentileri belirlenmiş olacak. Yapılacak görüşmelerde Taban Fiyat Tespit Kurulu bir sayıya ulaşacak. Tarafların daha kısa müddette anlaşıp taban fiyatı erken bir vakitte, geçen yıl olduğu üzere tahminen açıklama ihtimalini kuvvetle olası görüyorum. sonucun da oy birliğiyle çıkma ihtimalini yüksek görüyorum.”

“Çalışanları şad edecek bir sayı olma ihtimali yüksek”

2022 yılının ocak ayında minimum fiyata tarihin en yüksek artışı yapıldı. Yaklaşık yüzde 50 artırımla çalışanın maaşı 4 bin 253 liraya yükseltildi.

Temmuzda da minimum fiyat yüzde 30 arttı. Fiyat net 5 bin 500 liraya çıktı.

2023’deki artırımın da beklentileri karşılayacağı varsayım ediliyor.

Varlıklı, “Rakam belirtildiğında çalışanları mutlu edecek işletmelerin de devamını sürdürebilir olmasını ve iş gücü kaybına gitmemesini sağlayacak bir sayı olma ihtimalini yüksek görüyorum” dedi.

Minimum fiyat, Tespit Komitesi toplantılarının akabinde muhakkak olacak.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.