Müzikle hayata bağlanan genç kız kanseri yenerek EKPSS’de birinci oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Müzikle hayata bağlanan genç kız kanseri yenerek EKPSS’de birinci oldu
HAKAN ŞAHİN – Edirne’de, kanser hastalığını annesinin dayanağı ve müzik sevgisi yardımıyla yenen Melis Aracı, Engelli Kamu İşçisi Seçme İmtihanı’nda (EKPSS) müzik alanında Türkiye birinciliği elde etti.

Beynindeki tümör niçiniyle 3 defa ameliyat olan ve uzun müddet kemoterapi ve radyoterapi alan Aracı, 3 ay ağır bakımda kaldıktan daha sonra felç oldu.

Ayağa kalkamayan ve tedavi süreci devam eden Aracı, müziğe olan ilgisi ve annesinin takviyesiyle bir daha hayata tutundu.

Kanser hastalığını yenen ve tekrar yürümeye başlayan Aracı, girdiği EKPSS imtihanında müzik alanında Türkiye birincisi oldu.

– “Müzik bana ilaç üzere geldi”

Aracı, AA muhabirine, kanserle uzun müddet uğraş ettiğini, sonunda annesinin de takviyesiyle bu hastalığı yendiğini söylemiş oldu.

Kanserin epey sıkıntı bir hastalık olduğunu, bilhassa tedavi sürecinde fazlaca sıkıntı vakit içinder geçirdiğini vurgulayan Aracı, annesinin dayanağı ve müziğe ilgisinin hastalığı yenmesine büyük katkı sağladığını tabir etti.

Aracı, son ameliyatın akabinde süreksiz felç olduğunu, 3 ay ağır bakımda kaldığını aktararak, “Uzun mühlet radyoterapi ve kemoterapi aldım. Tekerlekli sandalye ile 3 ay boyunca dolaşmak zorunda kaldım. daha sonra yine ayağa kalktım, yürümeye başladım. bir daha parmaklarımı kıpırdatmayı öğrendim. Bir bebek üzere her şeyi bir daha öğrendim aslında. Buna şükür, şu anda yalnızca koşamıyorum. Çok güç bir müddetçti benim için.” dedi.

Aracı, kendisi üzere kanser hastası olan bireylere de kimi tavsiyelerde bulunarak, hastalık sürecinde asla pes etmemeleri gerektiğini, hastalıkta moral ve motivasyonun epeyce değerli olduğunu belirtti.

Müzik dinlemeyi, piyano çalmayı epeyce sevdiğini anlatan Aracı, “Müzik bana ilaç üzere geldi. Müzik yardımıyla bir daha yürümeye başladım. Büsbütün felç olmuştum. Ne vakit üzgün olsam sevdiğim müzikleri dinledim.” diye konuştu.

– “İnşallah müzik öğretmeni olacağım”

Aracı, güzelleştikten daha sonra epey sevdiği müzik alanına daha fazla yük verdiğini, müzik öğretmeni olabilmek için EKPSS’ye çalıştığını, girdiği birinci imtihanda da Türkiye birincisi olmanın memnunluğunu yaşadığını vurguladı.

Bir öğrencinin çalışması gerektiği kadar çalıştığını kaydeden Aracı, “İstediğim puanı aldım. İnşallah atamam gerçekleştikten daha sonra müzik öğretmeni olacağım.” tabirlerini kullandı.

Atandıktan daha sonra engelli ve hasta çocuklara fiyatsız ders vermeyi amaçladığını anlatan Aracı, eğitim ömrüne da yüksek lisans yaparak devam etmek istediğini vurguladı.

Aracı’nın annesi Sadiye Minas ise kızını epey sevdiğini ve her vakit onun yanında olacağını belirtti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.