Muş’ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak isteyen aile sayısı 41’e yükseldi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Muş’ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak isteyen aile sayısı 41’e yükseldi
Geçen yıldan bu yana haber alamadığı için oğlu için harekete katılan Fahrettin Azim, kentte her hafta hareket yapan ailelere dayanak verdi.

Sayıları 41’e yükselen aileler, HDP vilayet binası önünde bir ortaya gelerek “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık kâfi yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen anne ve babalar, HDP’ye reaksiyon gösterdi, çocuklarına teslim olmaları için davette bulundu.

Eyleme yeni katılan baba Fahrettin Azim, gazetecilere, yaklaşık bir yıldır oğlundan haber alamadığını söylemiş oldu.

Oğluna kavuşuncaya kadar gayretini sürdüreceğini aktaran Azim, şöyleki konuştu:

“Oğlumu istiyorum. Devletin ve polislerin eliyle getirip bana teslim etsinler. Oğlum İstanbul’da çalışıyordu. Mardin’e gidip orada kayboldu. daha sonrasında oğlumdan haber alamadım. Çocuğumuzu istiyoruz, diğer bir şey istemiyoruz. Arkadaşlarına ‘İstanbul’dan konuta döneceğim, aileme söylemeyin onlara sürpriz yapacağım’ demiş. O günden daha sonra haber alamadık. Oğlum, yolun yol değil, geri dön. Anneni, babanı düşün. Annen hasta dayanamıyor.”

– “Terör örgütü PKK’dan ve HDP’den evlatlarımızı istiyoruz”

Anne Ayten Koçhan da yeni iştiraklerle birlikte sayılarının 41’e yükseldiğini belirterek, “Evlatlarımız için buradayız. Ersin oğlum, beni duyuyorsan dön yavrum. Bizi düşünmüyorsan kızın Hira’yı düşün. Bir kişi bile dağda kalmayıncaya kadar harekete devam edeceğiz. Dönün yavrum, yolunuz yol değil. Terör örgütü PKK’dan, HDP’den evlatlarımızı istiyoruz. Yılanın başı HDP’dir. Evlatlarımızı versinler. Kâfi anne ve babalar ağladı.”

Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü Lideri Bedri Korkmaz da hareket yapan ailelere takviye verdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.