Mustafa Şentop’tan CHP’li vekillerin fezlekesine dair açıklama

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Mustafa Şentop’tan CHP’li vekillerin fezlekesine dair açıklama
Şentop, 11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü ötürüsıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Yerleşkesi’nde yer alan Kabatepe Parkı’na fidan dikti.

Fidan diktikten daha sonra açıklama yapan Şentop, geçen yıl epeyce özel fidanlar diktiklerini bu yıl da 2022 yılı olması niçiniyle 22 fidan diktiklerini belirtti. Şentop, bütün vatandaşları fidan dikmeye davet etti.

Şentop, bir gazetecinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca CHP Mersin Milletvekili Ali Uzman Başarır, Ordu Milletvekili Seyit Torun ve İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada “duruşma yargıçlarına alenen hakaret” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” savlarından başka ayrı fezleke düzenlediğini belirterek bu milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ait sorusunu yanıtladı. Şentop, şu tabirleri kullandı:

“Ben de o imajlarını izlemiştim. Çok keder verici imgeler. Mahkeme salonlarında vakit zaman tartışmalar olabiliyor ancak duruşma esnasında hakime karşı rencide edici, yüksek sesle ve hakaretamiz tabirlerle saldırmak yalnızca milletvekillerimiz için değil kolay vatandaşlarımız için de uygun değil. Geriye dönük olarak araştırdım, emsal bir olay yok. Bu, vahim bir olay.

Diğer süreçlerde ise Meclis Başkanlığının özel bir yetkisi yok. Meclis Başkanlığı gelen bütün fezlekeleri yalnızca yasama sorumsuzluğu bakımında inceleyerek ilgili komiteye sevk ediyor. Komitenin işidir, bakılırsavidir lakin bilhassa kamu sisteminin bozulması tarafında güvenlik güçleriyle ilgili aksiyonlarda; tıpkı biçimde yargılama nazaranvinin devamı konusunda özel hassasiyetler olduğunu belirtmek isterim. Bu husus Karma Kurulun yetkisindedir.”

Meclis Lideri Şentop, basın mensuplarından da fidan dikimi için toprak atmalarını istedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.