Aslıhan2312
Co-Admin
Nefis Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo salamura yaprak
- 1,5 su bardağı pirinç (200ml )
- 0,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 -4 adet kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 tatlı kaşığı sumak
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet limon
- Tuz
- Yeterince kadar su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Çok hoş yaprak sarması tanımı,ekşili ve incecik.
- Bu tanımdaki lezzet bol kuru soğandan ve sıvı yağdan geliyor ,ve ekşiliğini sumak ve limon veriyor.
- Öncelikle yapraklarımız salamura ise suda bekletelim tuzunu atsın. Yaprakların suyunu sıkalım ve bu türlü sarmaya hazırlayalım.
- Tencereye 1 su bardağı sıvı yapı koyalım.
- Üzerine robottan çektiğimiz kuru soğanları ek edip kavuralım.
- Soğanlar ölünce yıkanmış pirinç ve bulguru ek edelim,az bu türlü kavuralım.
- daha sonradan salçaları ve baharatları ek edip kavuralım bir kaç dakika ,altını kapatalım.
- İnce yaprak sarmak istiyorsanız iç kısmını az koyacaksınız fotoğrafta gösterdiğim üzere.
- Yapraklarınızı sardıktan daha sonra pişireceğiniz tencereye dizelim,normalde ben yaprakları dik dizerdim,ama düdüklü tencerem baya geniş olduğu için sardım yaprak az geldi bu yüzden yatay yerleştirdim.
- Üzerine 1 adet limonu 4 de bölüp koydum,limonum küçüktü. Şayet limonunuz büyük ise yarısını koyarsanız kâfi olur.
- Üzerine az tuz serpiştirin,ve üzerini geçmeyecek kadar su,1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim.
- Yapraklar pişerken dağılmasın diye üzerine tabak v.s ya da benim üzere döküm tencerenin kapağını yerleştirin.
- Düdüklüde tabak çatlar diye koymadım. Benim düdüklüm fişler markası bu yüzden 10 dakika pişirmek kâfi oluyor. Sizde kendi tencerenize nazaran ayarlayınız.
- Dilerseniz olağan tencerede denetimli bir biçimde pişirin.Herkese uygun bayramlar ????????????.