‘Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, uzun müddettir maskesiz günleri bekliyordu’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, uzun müddettir maskesiz günleri bekliyordu’
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalkmasının akabinde öğrencilerin bugün okullarda rahat bir gün geçirdiğini söylemiş oldu.

Çeşitli temaslarla bulunmak üzere Karabük’e gelen Özer, Valiliği ziyaret ederek erdem defterini imzaladı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özer, uzun bir müddetden daha sonra öğrenci ve öğretmenlerin birinci defa bugün maskesiz okula gittiğini söylemiş oldu.

Eğitim topluluğunun bugünü hasretle beklediğine işaret eden Özer, “Dün Cumhurbaşkanımızın Sıhhat Bilim Şurası’yla yaptığı açıklamayla kapalı yerlerde maske kullanma mecburiliği kaldırıldı. Bugün biz de birinci sefer 18 milyon öğrencimizin, 1,2 milyon öğretmenimizin ve öteki idari işçimizin okul binasında bulunduğu vakit maske kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Öğrencilerimiz hayli rahat bir biçimde okullarına gittiler, okullarında bir gün geçirdiler. Doğal öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için farklı bir tecrübe oldu. Alışkanlıkları terk etmek kolay değil. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, uzun müddettir bugünleri bekliyorlardı.” halinde konuştu.

Özer, yeni eğitim-öğretim yılına yüz yüze devam etme kararlılığının bu noktalara gelinmesine katkı sağladığını vurgulayarak, Ulusal Eğitim topluluğunu normalleştirmeden Türkiye’nin normalleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Bu eğitim-öğretim yılını kesintisiz biçimde sıhhat kurallarına uyarak devam ettirmenin gururunu taşıdıklarını lisana getiren Özer, “Ülkemiz epey büyük bir güç kazandı. Öbür olağanüstü şartlar olduğu vakit artık şunu gördük; gerekli tedbirleri alarak okullarımızı açık tutabiliriz. Okullar her vakit her olağanüstü şartta birinci açılması, en son kapatılması gereken yerlerdir.” tabirlerini kullandı.

Özer, öğretmenlerden öğrencilere tüm eğitim topluluğuna katkılarından dolayı teşekkür etti.

Maske zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının akabinde okullardaki hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edeceklerinin altını çizen Özer, yeni devrin iyi olmasını diledi.

Konuşmasının akabinde kıymetlendirme toplantısına geçen Bakan Özer’e, Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Aktaş, AK Parti Vilayet Lideri İsmail Altınöz ile öteki ilgililer eşlik etti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.