Öğretim Üyesi ilanına başvuracak adayın tez konusu yazıldı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Öğretim Üyesi ilanına başvuracak adayın tez konusu yazıldı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafınca 31 Ağustos 2022 tarihindeki Resmi Gazete’de farklı alanlarda epeyce sayıda öğretim üyesi takımı ilan edilmiştir.

İlan edilen takımlar içinde yer alan Edebiyat Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Kısmı Türk Halk Edebiyatı Anabilim Kolu Tabip Öğretim Üyesi takımında; “Doktorasını ilgili alanında yapmış olup, ATÇILIK KÜLTÜRÜ VE BAYTARNAMELER ÜZERİNE ÇALIŞMIŞ OLMAK” kaidesi arandığı görülmektedir.

Söz konusu özel kaideye dair kısa bir araştırma yaptığımızda, hala ilgili üniversitede Edebiyat Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Kısmında nazaranv yapmakta olan araştırma gorevlisinin bu alanda tez yazdığı ve makalelerinin bulunduğu görülmektedir.

Görüldüğü üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kendi adayı haricinde öteki birisinin müracaatına imkan vermemek için ilgilinin doktora tez konusunu yazmak suretiyle müracaatları bütünüyle sonlandırmıştır.

Bu durum, “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin 3 üncü unsurunun 3 üncü fıkrasında yer alan; “İlana müracaat şartı olarak adayların lisansüstü tez yahut uzmanlık tezi isimlerinin bir kısmı yahut tamamı yazılamayacağı üzere ilanda yalnızca makul bir adayı tanımlayan özel kaidelere da yer verilemez.” kararına karşıtlık teşkil etmektedir.

Başvuru süreci devam eden bu hekim öğretim üyesi takımının idari yargıya mevzu olması halinde ilgili Yönetmelik kararlarına ters olması bakımından iptali mevzu olabileceğinden, ileriki süreçte beklenen mağduriyetler göz önüne alınarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafınca bir daha gözden geçirilmesinde yarar bulunduğu apaçık ortadadır.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.