Özel okul fiyatlarının TÜFE’ye nazaran belirlenmesine ait düzenleme Resmi Gazete’de

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Özel okul fiyatlarının TÜFE’ye nazaran belirlenmesine ait düzenleme Resmi Gazete’de
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle, özel okullarda orta sınıflara yapılacak fiyat artışı, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen oranı aşmayacak biçimde tespit edilecek.

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu kapsamda özel okullarda orta sınıflara yapılacak artırım oranına ait yönetmeliğin 53’üncü unsurunda yer alan, “bundan evvelki yılın ortalama (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en çok yüzde 5 oranında artış yapılarak belirlenir” ibaresi, “yapılacak artış oranı, yıl sonu TÜFE oranı dikkate alınarak, Bakanlıkça belirlenen oranı aşmayacak biçimde tespit edilir” halinde değiştirildi.

Yönetmelik değişikliği bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 Ocak’ta özel öğretim kurumları temsilcileriyle yaptığı toplantının akabinde şu açıklamayı yapmıştı:

“Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu sene bir değişikliğe gidiyoruz, üretici fiyat endeksinden fazla tüketici fiyat endeksini baz alacak biçimde 2023 yılı fiyatını belirleme sonucu aldık. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması birebir vakitte velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında, Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi sonucunı aldık.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.