Okuldaki bilginin tarlada hasadı yapıldı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Okuldaki bilginin tarlada hasadı yapıldı
Bünyan ilçesine bağlı Büyüktuzhisar Mahallesi’nde bulunan ve Kayseri’nin birinci Tarım Lisesi olan Büyüktuzhisar Mesleksel Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafınca Bünyan Belediyesi tarafınca hibe edilen 100 dönüm yere aspir bitkisi ekilmişti. Okulda öğrendiklerini tarlaya aktaran öğrencilerin yetiştirdiği aspirin, bugün hasadı yapıldı. Yapılan hasada Kayseri Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Bünyan İlçe Ulusal Eğitim Müdürü İlker Akdoğan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Yapılan hasadın sonunda 2 tona yakın aspir yağı elde edileceğini söyleyen Ayhan Teltik, “5 ay evvel burada aspir bitkisinin ekimini yaptık. ondan sonrasındasında ilaçlaması için geldik ve şu anda da hasadını yapmak için bir daha buradayız. Tarım lisesi öğrencilerimizle birlikte, muhtarlarımız, mahalle halkımız, belediye liderimiz ve kaymakamımızın hepsinin dayanağı ile burada bir ekim-dikim işi yaptık. Burada 100 dönüm bir alanımız var ve bu alana aspir ektik. Buradan yaklaşık 2 ton civarında bir aspir yağı elde edeceğiz. Öğrencilerimiz bu alanın ekiminde, dikiminde, sulanmasında ve bakımında çalıştılar. Kendilerine bir marifet elde ettiler. Buradan elde edilen gelirimizle okul aile birliğine bir daha sonraki sene yapacağımız ekim için sermaye oluşturmuş olduk. Büyükşehir Belediye Liderimiz tohumunu verdi, köylülerimiz bu alanın sürülmesini sağladılar, sulamasına katkıda bulundular. Okulumuz bu etrafa bir hareketlilik kattı. Biz tüm alanlar ekilsin diyoruz, köylülerimize örnek olsun. Cumhurbaşkanımızın davetine biz uyduk, tüm köylülerimiz de duysun. Ekilmeyen bir karış alan bırakmasınlar. Bu alanlarımız boş kalmasın. Geleceğimiz için, tarım için, besin zorluğu çekmemek için ebazı bazıında yaparak bütün alanları değerlendirsinler” dedi.

Tarım lisesi öğrencisi Mustafa Kaan Başer ise, “Kendimiz de tarımla uğraştığımız için bu okula gelip bilgilerden faydalanıyorum. Sarıoğlan ilçesinde bu bitki fazlaca bilinmeyen bir bitki. Ben bu okula geldim, bu bitkinin özelliklerini, ne vakit ekildiğini, ne vakit hasat edildiğini, hangi gübrenin ne biçimde atıldığını, hangi ilaçların ve hormonların ne biçimde uygulandığını öğrendim. Randımanının ne kadar tesirli olduğunu, ne gayeyle kullanıldığını daima okulda öğrettiler bize. Ben okulumdan mutluyum, gelecek arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Bilhassa yeni liseye geçecek arkadaşlarıma okulumuzu tavsiye ederim” tabirlerini kullandı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.