Okulların açılmasıyla ‘alerji zili’ de çaldı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Okulların açılmasıyla ‘alerji zili’ de çaldı
Medicana International Ankara Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cem Hasan Razi, astım ve alerjisi olan çocuklar için okulların açılmasının, hastalıkların da başlaması manasına geldiğini belirterek, öğrencilerin bu rahatsızlıklardan pratik tedbirlerle korunabileceğini bildirdi.

Hastaniçin yapılan açıklamaya bakılırsa, Razi, okul çağı çocuk hastalıklarına ait değerlendirmelerde bulundu.

Razi, okulların açılmasıyla hastaneye müracaatların da arttığını belirterek, bu cins ortamlarda virüslerle sık müsabakanın hastalıklara niye olduğunu aktardı.

yenidenlayan virüs enfeksiyonlarının da alerjik yatkınlığı tetikleyebileceğine işaret eden Razi, “Hava yolu hassasiyeti gelişen bu çocuklarda kulak enfeksiyonları, orta kulakta sıvı birikmesi, geniz eti büyümesi, yenidenlayan bronşit, sinüzit yahut düzelmeyen öksürük tabloları görülmekte, bu şikayetlerle kliniğe müracaatlar artmaktadır.” sözlerini kullandı.

Razi, bilhassa astım ve alerjisi olan çocuklar için okulların açılmasının, hastalıkların da başlaması manasına geldiğine dikkati çekerek, başarıyı da yakından etkileyen bu rahatsızlıklardan öğrencilerin pratik tedbirlerle korunabileceğini bildirdi.

Sık hasta olan çocukların kesinlikle bir çocuk alerji uzmanı tarafınca görülmesi gerektiğini vurgulayan Razi, hekimin uygun bulması durumunda hami tedavilere başlanabileceğini kaydetti.

Razi, okul ortamında maske takmanın virüslere maruz kalmayı azaltabileceğine işaret ederek, tekliflerini şöyle sıraladı:

“Koronavirüs salgınının birinci yılında, okullar kapandıktan daha sonra çocuklarda teneffüs yolu enfeksiyonu ve astım atağı sıklığı bariz biçimde azalmıştı. Bunun sebebi virüslerle olan temasın azalmasıydı. Bağışıklık sisteminin de kuvvetli tutulması kıymetli. Kış uzunluğu tertipli D vitamini alımı ile bağışıklık sistemi güçlenebilir. Grip aşısı yapılarak hem muhtemel grip salgınından korunmak tıpkı vakitte bağışıklık sisteminin uyarılmasıyla enfeksiyon sıklığının azalması sağlanabilir. Çocuğun sık sık ellerini yıkaması virüslerin bulaşmasını büyük ölçüde azaltacaktır. Katkı unsurlu ve paketli besinlerden uzak durularak istikrarlı beslenmeye ihtimam gösterilmesi bağışıklık sisteminin kuvvetli kalmasını sağlayacak, çocuğun sigara dumanından korunması ise teneffüs yolları enfeksiyonuna yatkınlığı azaltacaktır.”

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.