Osmanlı Mutfağından Vişneli Sarma

Aslıhan2312

Co-Admin
Osmanlı Mutfağından Vişneli Sarma Tanımı İçin Malzemeler

• 600 gr vişne
  • 500 gram üzüm yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 .ay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı şeker
Osmanlı Mutfağından Vişneli Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle vişneyi 3 kaseye bölüyoruz.
  2. Birinci kaseyi 4 bardak su ile 10 dk. kaynatıyoruz, iki bardak su kalıyor ve bunu dolma içini pişirirken ekleyeceğiz.
  3. İkinci kâsenin çekirdeklerini ayıklıyoruz yaprağı sararken içine koymak için.
  4. Üçüncü kâseyi dolmayı pişirirken eklemek üzere yalnızca saplarını ayıklayıp bekletiyoruz.
  5. Yarım su bardağı zeytinyağını tencereye aldım. Üzerine dolmalık fıstığı ekleyip hafifçeçe pembeleştirdim.
  6. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekledim biraz daha kavurdum.
  7. Üzerine yıkanmış pirinci ve kuşüzümünü ekledim kavurmaya devam ettim.
  8. Ardından kaynatıp suyunu süzdüğüm 2 su bardağı vişne suyunu ve baharatları ek edip 1-2 dk. Suyunu çekinceye kadar pişirdim. Biraz dinlendirdim.
  9. Tuzu alınmış ve yıkanmış salamura yapraklarını açıp bir tatlı kaşığı iç pilavdan ve tam ortalarına çekirdeğini çıkardığım bir adet vişne koyup parmak kalınlığında tümünü sardım.
  10. Tencereye en alta ayırdığım vişnerin bir kısmını ve kalan, yırtılan yaprakları serdim.
  11. Dolmaları sıraladım. Üzerine biraz daha vişne sıraladım ikinci kat dolmalarıda sıralayıp kalan vişneleri ekledim. Dolmaların birazını difrize kaldırdım (Hepsini pişirmek istemedim zira dolma çoğaldıkça pişerken gevşeme yapıyor)
  12. Tencereyi ocağa aldım üzerine kalan yarım su bardağı zeytinyağını, bir tatlı kaşığı daha tuz ve iki bardak kaynar su ekledim.
  13. Üzerine tabak basıp kapağını kapattım. Kaynamaya başlayınca ocağı kıstım. 30-40 dk. pişirdim
    ♨
    ♨
    ♨
    Dolmayı tencerenin ağzını açmadan soğuttum ılık hâle getirdim. Enfes saray sarmamı servise sundum. Afiyet olsun ????.
Osmanlı Mutfağından Vişneli Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı