OSTİM patlaması davasında karar belirtildi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
OSTİM patlaması davasında karar belirtildi
2011 yılının Şubat ayında Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı OSTİM Sanayi Sitesi’nde meydana gelen 2 patlama kararında 20 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin yaralandığı olayla ilgili 7 sanık hakkında 2015 yılında verilen karar Yargıtay tarafınca bozuldu. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde bir daha görülen duruşmada taraf avukatları, sanıklar ve müştekiler hazır bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, katılaşan davada karara itiraz etmesi kararı Kasım Ersoy, Bahadır Esendik, Burhan Koç’a 2 sefer 37 yıl 6 ay istikametinde karar bozuldu. Ayrıyeten Yargıtay, beraat sonucu verilen öteki sanıklar Coşkun Çamurcu ve Yusuf Kılıç’ın da cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları, Yargıtay Ceza Genel Şurasının bozma sonucuna uyulmasını talep ederken, müşteki avukatları ise mahkemenin birinci verdiği kararda direnmesini istedi. Beyanların akabinde sonucunı açıklayan mahkeme heyeti, Yargıtay Genel Heyetinin bozma sonucuna uyarak “bilinçli taksirle birden çok kişinin vefatına niye olma” cürmünden sanıklar Kasım Ersoy’a 18 yıl 9 ay, Bahadır Esendik’e 15 yıl, Burhan Koç’a 15 yıl, Tuncay Karabenli’ye 8 yıl 9 ay, Ali Bayındır’a 7 yıl 6 ay, Coşkun Çamurcu’ya 6 yıl 3 ay ve Yusuf Kılıç’a 6 yıl 3 ay mahpus cezası verdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.