Aslıhan2312
Co-Admin
Patates Ve Patlıcan Kuleleri Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 300 gram kavrulmuş kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet yeşil sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet rendelenmiş domates (Konservede koyabilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz (Tercihinize bakılırsa)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan fazla kalın olmayacak biçimde görseldeki üzere (Benim patlıcanlarım küçüktü siz yuvarlakta kesebilirsiniz) kesiyoruz.
- Patatesleride yıkayıp kabuklarını soyup bir daha fazla kalın olmayacak biçimde yuvarlak kesiyoruz. Kestiğimiz patatesleri ve patlıcanları kızartıyoruz ve yağlarını düzgünce peçete yahut havlu kağıt sayesinde alıyoruz.
- daha sonra kıymayı terayağıyla kavuruyoruz ve içerisine biberleri ,domatesi ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozuda ekleyip karıştırıp altını örtüyoruz.
- Uygun bir borcama (Ben yuvarlak olana dizdim) görseldeki üzere diziyoruz.
- Birinci evvel patlıcan be patatesleri üzerlerine hazırladığımız harcı ve bir ölçü kaşarı koyuyoruz daha sonra ikinci katları diziyoruz ve 3 kat olana kadar bir daha birebir süreçleri uyguluyoruz.
- Hepsini dizdikten daha sonra tam ortalarından yıkılmaması için kürdan sokabilirsiniz. Borcamın tabanına salça, zeytinyağı ve su karışımını döküyoruz ve fırına itiyoruz.
- 15-20 dakika boyunca güzelce kızarana ve peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Dikkatli pişirin bu müddet fırınınıza nazaran değişebilir. Yanında bulgur pilavıyla sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.