Rahatsızlığı bulunan tabip, ‘istirahat’i değil ‘koltuk değnekleriyle çalışma’yı seçti

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Rahatsızlığı bulunan tabip, ‘istirahat’i değil ‘koltuk değnekleriyle çalışma’yı seçti
– Erzincan’da ortopedik rahatsızlığı bulanan Rus asıllı nöroloji uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Alevtina Ersoy, istirahat etmesi gerekirken hastalarının mağdur olmaması için nazaranvini koltuk değnekleriyle devam ettiriyor.

Kentte 12 yıldır bulunan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bakılırsavli Dr. Ersoy, geçen yıl ortopedik rahatsızlığı niçiniyle bir süre tedavi gördü.

Son aylarda ağrılarının artması niçiniyle koltuk değneği kullanan Ersoy, sıhhat durumunu takip eden meslektaşının istirahat tavsiyesine uymayıp hastalarının mağdur olmaması için bakılırsavine devam ediyor.

Eşi tarafınca araçla hastaneye bırakılan Ersoy, koltuk değnekleriyle hastaneye girdikten daha sonra burada bakılırsavlilerce akülü araca bindirilip muayene odasına gdolayılüyor.

Dr. Ersoy, AA muhabirine, geçen yıldan bu yana ayağından rahatsız olduğunu söylemiş oldu.

Son vakit içinderda rahatsızlığının arttığını ve ayak kemiğinde iltihap saptandığını tabir eden Ersoy, şu biçimde konuştu:

“Bu yüzden bir mühlet istirahat etmem gerekiyordu. Ortopedide beş gün yattım ve orada da esirgeyici bir tedavi gördüm. daha sonrasında konutta istirahatli kaldım. Fakat tabi meskende kalmak biraz zahmetli oldu. Nöroloji tabip arkadaşlarım da güç durumda kaldılar, öğrenciler ve hastalar da var ve mağdurlardı. Ben de işe başlamaya karar verdim.”

Ersoy, kendisini hastaneye sabah eşinin bıraktığını belirterek, koltuk değnekleri ve akülü araçla işlerini yaptığını lisana getirdi.

Hastaların mağdur olmasını istemediğini vurgulayan Ersoy, “Kısa arada değnekleri kullanıyorum, uzun aralıkta iki bina içinde, serviste ya da yemeğe beni tekerlekli sandalyeyle gdolayıyorlar. İstirahat gerekli olduğu biçimde benim takipli hastalarım var. Onları da mağdur etmemek ismine işe başladım.” diye konuştu.

Hastalık sürecinde dinlenmenin değerli olduğuna işaret eden Ersoy, şunları kaydetti:

“İstirahat değerli tabi lakin hastaların sıhhati da takipleri de değerli. Kendi sıhhatimi ve onların sıhhatini bir biçimde istikrarda tutmaya çalışıyorum. Malum Erzincan’da nöroloji tabip sayısı azaldı. Şu anda etkin çalışan üç doktor var. Hasta talepleri de hayli. Bu yüzden arkadaşlarımız zorlanıyorlar. Onları da hayli fazla güç duruma düşürmemek için hastalarıma bakmaya devam ediyorum.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.